Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buffett: Κι όμως... υπάρχουν κερδοφόρες επενδύσεις σε περιβάλλον πληθωρισμού

Buffett: Κι όμως... υπάρχουν κερδοφόρες επενδύσεις σε περιβάλλον πληθωρισμού
Επιχειρήσεις όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ή οι σιδηρόδρομοι «τρώνε όλο και περισσότερα χρήματα» και δεν είναι τόσο κερδοφόρες
Τους τρόπους να προστατεύσουν τα κεφάλαιά τους από τις πληθωριστικές πιέσεις αναζητούν πλέον οι επενδυτές στη Wall Street, ανατρέχοντας μάλιστα σε παλαιότερη δήλωση του Warren Buffett, ο οποίος είχε αναλύσει πως να επιλέγει κανείς τις καλύτερες εταιρείες σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 5,4% τον Ιούλιο, σε ετήσια βάση, καταγράφοντας το μεγαλύτερο άλμα από το 2008.
Αν και ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι ο τρέχων ρυθμός πληθωρισμού δεν ανησυχεί, ο πληθωρισμός είναι σχεδόν αδύνατο να μειωθεί.
Αλλά όταν πρόκειται για επενδύσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, λέει ότι υπάρχουν ορισμένες επιχειρήσεις που είναι καλύτερες επιδόσεις από άλλες.

Η συμβουλή του Buffett

Στην ετήσια συνέλευση των μετόχων του Berkshire Hathaway το 2015, ο Warren Buffett είχε ρωτηθεί ποια από τα μερίδια της εταιρείας του ήταν καλύτερα να ευδοκιμήσουν σε μια περίοδο υψηλού πληθωρισμού.
Η απάντηση του Buffett ήταν ότι η καλύτερη επιχείρηση για κατοχή είναι αυτή που δεν απαιτεί συνεχή επανεπένδυση γιατί γίνεται όλο και πιο ακριβή καθώς η αξία ενός δολαρίου πέφτει.
"Οι καλύτερες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του πληθωρισμού είναι οι επιχειρήσεις που αγοράζετε μία φορά και στη συνέχεια δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να πραγματοποιείτε επενδύσεις κεφαλαίου", δήλωσε ο Buffett, προσθέτοντας ότι "κάθε επιχείρηση με μεγάλες επενδύσεις κεφαλαίου τείνει να είναι μια κακή επιχείρηση σε περιβάλλον πληθωρισμού.
Επιχειρήσεις όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ή οι σιδηρόδρομοι «τρώνε όλο και περισσότερα χρήματα» και δεν είναι τόσο κερδοφόρες, εξήγησε.
Προτιμά να κατέχει εταιρείες με τις οποίες στοχεύουν στη σχέση τους με τον καταναλωτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης