Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk (Tesla): Τήρησε την υπόσχεσή του στο twitter για πώληση του 10% του χαρτοφυλακίου του – Απώλειες 25% κατέγραψε η μετοχή

Musk (Tesla): Τήρησε την υπόσχεσή του στο twitter για πώληση του 10% του χαρτοφυλακίου του – Απώλειες 25% κατέγραψε η μετοχή
O Musk έχει ρευστοποιήσει 15,7 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας του, πλησιάζοντας προς τον στόχο του 10% που ο ίδιος είχε θέσει
Σχετικά Άρθρα

Ο διάσημος αλλά και ιδιόρρυθμος μεγιστάνας και ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, Elon Musk, άσκησε πλήρως το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς μετοχών της με λήξη το 2022 (option), σηματοδοτώντας το τέλος μιας σειράς πωλήσεων, οι οποίες και προκάλεσαν πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg το Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2021 .

Φορολογικές υποχρεώσεις

Την περασμένη εβδομάδα ο επιχειρηματίας, ο οποίος με τα ηλεκτροκίνητά οχήματά του δίνει τον τόνο στη μετάβαση του κλάδου παγκοσμίως στην πράσινη αυτοκίνηση, είχε αναφέρει ότι θα εκπληρώσει τον στόχο του για διάθεση σχεδόν του 10% των μετοχών της Tesla που κατέχει.
Από τις αρχές Νοεμβρίου είχε ξεκινήσει να πωλεί στην αγορά τις option που επρόκειτο να λήξουν το 2022, ούτως ώστε να καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους του βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου.

Απώλεια 25% για τη μετοχή

Με τελευταία κίνηση αυτήν της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου 2021 , οπότε και διέθεσε 1,6 εκατ. μετοχές, άσκησε πλήρως τα δικαιώματα προαίρεσης επί 22,8 εκατομμυρίων μετοχών της Tesla.
Συν τοις άλλοις, πώλησε και 934.090 μετοχές αντί 1,02 δισ. δολαρίων για να καλύψει τις φορολογικές υποχρεώσεις του.
Αξίζει στο σημείο αυτό να επισημανθεί ότι η τιμή της μετοχής της Tesla έχει χάσει σχεδόν το 25% της αξίας της αφότου ο Musk ζήτησε από τους ακολούθους του στο Twitter να του απαντήσουν εάν θα έπρεπε να πωλήσει το 10% του μεριδίου του σε αυτήν.
Έκτοτε η μετοχή κατέγραψε μια προσωρινή άνοδο στα 1.088,47 δολάρια εκάστη, αλλά παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα από το κλείσιμο στα επίπεδα ρεκόρ των 1.229,91 δολαρίων τον Νοέμβριο.
32a8d43993bd71f2f09ba0a85057c69f.jpg
Η δημοσκόπηση στο Twitter

Μέχρι σήμερα ο Elon Musk έχει ρευστοποιήσει 15,7 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας του, πλησιάζοντας προς τον στόχο του 10% που ο ίδιος είχε θέσει.
Εξ αυτών, τα 10,3 εκατομμύρια σχετίζονται με την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης, ενώ συνολικά όλοι οι τίτλοι που διέθεσε στην αγορά από τις αρχές Νοεμβρίου έως τώρα αποτιμώνται στα 16,4 δισ. δολάρια.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε ο ίδιος στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Twitter ανακοινώθηκε μόλις δύο ημέρες αφότου η μετοχή της Τesla εκτινάχθηκε σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα.
Το ζωηρό αγοραστικό ενδιαφέρον για την Tesla είχε πυροδοτήσει η είδηση ότι η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz είχε στραφεί στην πρώτη για να παραγγείλει οχήματα για τον στόλο της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης