Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές: Ούτε το Ισραήλ δεν αποκλείει νέο lockdown – Ακραία η καταιγίδα μόλυνσης παρά τον εμβολιασμό

Πρωτοφανές: Ούτε το Ισραήλ δεν αποκλείει νέο lockdown – Ακραία η καταιγίδα μόλυνσης παρά τον εμβολιασμό
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Bennett δεν αποκλείει το lockdown, λέει το Ισραήλ βρίσκεται κοντά σε μια πρωτόγνωρη καταιγίδα μόλυνσης από τον COVID-19 με σχεδόν 3.000 κρούσματα ημερησίως…στην Ελλάδα πάντως έχουμε 21.657
Σχετικά Άρθρα

Ποιος θα το πίστευε μια χώρα με ποσοστά εμβολιασμού 85% στις κρίσιμες ηλικίες άνω των 60 ετών και με εμβολιασμένο με 3η δόση πάνω από το 45% του συνολικού πληθυσμού, το Ισραήλ θα εξέταζε ακόμη και το lockdown
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Bennett δεν αποκλείει το lockdown, λέει το Ισραήλ βρίσκεται κοντά σε μια πρωτόγνωρη καταιγίδα μόλυνσης από τον COVID-19 με σχεδόν 3.000 κρούσματα ημερησίως…στην Ελλάδα πάντως έχουμε 21.657.
Αρνούμενος να αποκλείσει ένα πιθανό lockdown σε εθνικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός Naftali Bennett προειδοποίησε τους Ισραηλινούς ότι η χώρα πρόκειται να δει μια άνευ προηγουμένου «καταιγίδα μόλυνσης από κορωνοϊό σε κλίμακα που δεν έχουμε ξαναδεί στο Ισραήλ».
«Η καταιγίδα θα συμβεί – δεν μπορούμε να την αποτρέψουμε», είπε.
«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε προστασία σε κάθε άνθρωπο».

Πέθανε ο πρώτος ασθενής με Omicron

O πρώτος ασθενής με Omicron πέθανε στο Ισραήλ μια ηλικιωμένη κυρία με υποκείμενα νοσήματα.

Δεν αποκλείεται το lockdown

«Ο στόχος μου από την αρχή της πανδημίας ήταν να αποφύγω το κλείσιμο, το lockdown, όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε ο Bennett, προσθέτοντας ότι είχε δεχθεί «αρκετή κριτική» κατά τη διάρκεια του κύματος Delta.
Όμως ο Bennett παραδέχτηκε ότι στην περίπτωση της μετάλλαξης Omicron, δεν ήξερε τι θα φέρει η επόμενη μέρα, και ως εκ τούτου, «δεν θέλω να κάνω δηλώσεις, γιατί είναι πραγματικά πολύπλοκο.
«Η Omicron είναι διαφορετική από όλα όσα γνωρίζαμε».
«Είναι πολύ μεταδοτική, σπάει παγκόσμια ρεκόρ σχεδόν σε όλα τα μέρη».
Η κυβέρνηση του Ισραήλ πήρε μια απόφαση ότι τουλάχιστον προς το παρόν, θα πρέπει να αποφύγει ένα de facto lockdown αλλάζοντας τους κανόνες απομόνωσης για την Omicron.
Με βάση αυτούς τους κανόνες όποιος έρχεται σε επαφή με κάποιον που φέρει την παραλλαγή πρέπει να απομονωθεί για επτά ημέρες είτε είναι εμβολιασμένος είτε όχι.
Αντίθετα, ο Bennett αποφάσισε ότι τα εμβολιασμένα άτομα που έρχονται σε επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί με την παραλλαγή Omicron θα μπορούν να απομονωθούν μόνο μέχρι να ληφθούν τα αποτελέσματα ενός αρνητικού tests.
Κατά τη διάρκεια των 10 ημερών μετά από αυτό, το άτομο μπορεί να επανέλθει στην καθημερινή του ζωή, αλλά θα λάβει οδηγίες να μείνει μακριά από πολυσύχναστες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των χώρων αναψυχής.
Θα του ζητηθεί επίσης να απέχει από την επαφή με πληθυσμούς υψηλού κινδύνου.

«Αν ακόμη και οι άνθρωποι που είναι εμβολιασμένοι και εκτεθειμένοι στον COVID-19 τεθούν σε απομόνωση, θα είναι ένα de facto εθνικό lockdown με ένα ή δύο εκατομμύρια ανθρώπους σε lockdown» ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Ένα άτομο με πιστοποιητικό εμβολίου μπορεί να είναι σχετικά προστατευμένος από σοβαρή ασθένεια, αλλά λαμβάνουμε υπόψη ότι μπορεί να μολυνθεί».
«Τα εμβόλια μειώνουν τον ρυθμό μόλυνση, αλλά δεν αντιμετωπίζουν τον covid 19».

Τα 8 άτομα με Omicron

Οκτώ άτομα με Omicron νοσηλεύονται - τέσσερα σε ήπια κατάσταση, δύο σε μέτρια κατάσταση, ένα σε σοβαρή και ένα σε κρίσιμη κατάσταση.
Από τα 8 άτομα τα 4 ήταν εμβολιασμένα και τα άλλα 4 ανεμβολίαστα συμπεριλαμβανομένων των δύο σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Σταθερά τα σοβαρά κρούσματα

Ο μόνος αριθμός που παραμένει σταθερός είναι τα σοβαρά κρούσματα, τα οποία ανήλθαν στα 85, συμπεριλαμβανομένων 38 ατόμων που διασωληνώθηκαν.
Περίπου 161 άτομα νοσηλεύονταν για COVID στα νοσοκομεία του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης