Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετάλλαξη Omicron: Μειώνεται στις 5 ημέρες η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς

Μετάλλαξη Omicron: Μειώνεται στις 5 ημέρες η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς
Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επικαιροποίηση των οδηγιών από το CDC
Σχετικά Άρθρα
Τη μείωση της καραντίνας για τους νοσούντες με τη μετάλλαξη Omicron και εμφανίζουν καθόλου ή πολύ ήπια συμπτώματα αποφάσισαν στελέχη του υπουργείου Υγείας και ειδικοί που μετέχουν σε σχετική σύσκεψη.
Ειδικότερα, μετά και τις νέες οδηγίες του CDC, η καραντίνα θα μειωθεί από δέκα ημέρες που ισχύει σήμερα σε πέντε, για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα.
Οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούν να επιστρέφουν μόνο με τεστ κορωνοϊού, ενώ μετά τη λήξη της καραντίνας, ο ασθενής θα φορά υποχρεωτική μάσκα παντού.
Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επικαιροποίηση των οδηγιών από το CDC.

ΗΠΑ: Στις 5 ημέρες μειώνεται η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς με covid

Τη μείωση της καραντίνας στους ασυμπτωματικούς ασθενείς με covid από τις 10 στις 5 ημέρες προτείνουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, μέτρο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει και η Επιτροπή των Ειδικών στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν ότι συστήνουν να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 σε 5 ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον είναι ασυμπτωματικοί.
Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους.
Σύμφωνα με τα CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον κορωνοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης