Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη, πανδημία και χρέος στην ατζέντα Scholz - Draghi

Ευρωζώνη, πανδημία και χρέος στην ατζέντα Scholz - Draghi

Το μέλλον του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας αλλά και η πανδημία στο επίκεντρο της συνάντησης του Γερμανού καγκελαρίου με τον Ιταλό πρωθυπουργό

Σχετικά Άρθρα
Ο νέος Γερμανός καγκελάριος O. Scholz συναντάται σήμερα 20/12 στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, με τον Ιταλό πρωθυπουργό M. Draghi.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, κύριο θέμα συζήτησης θα είναι το μέλλον του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός επιμένει ότι «μετά και από την πανδημία κορωνοϊού, είναι σαφές ότι το Σύμφωνο δεν μπορεί να παραμείνει όπως είχε διαμορφωθεί αρχικά».
Κάτι που σημαίνει ότι η σχέση χρέους-ΑΕΠ είναι αδύνατον πλέον να ορίζεται στο 60%.
Σύμφωνα με Ιταλούς αναλυτές, παρά το ότι ο Scholz, έχει δηλώσει ως τώρα ότι «το Σύμφωνο είναι ήδη αρκετά ελαστικό» υπάρχουν περιθώρια για μια γόνιμη διαπραγμάτευση.

Σχέδιο δράσης Ιταλίας-Γερμανίας

Αυτό το θέμα ακριβώς αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο ενός νέου ιταλο-γερμανικού σχεδίου δράσης.
Σύμφωνα με ιταλικές πηγές οι δυο κυβερνήσεις θέλουν να πραγματοποιείται κάθε χρόνο διμερής συνάντηση υψηλότατου επιπέδου με τον καγκελάριο, τον Ιταλό πρωθυπουργό και τους σημαντικότερους υπουργούς των δυο χωρών.
Θα αναλύεται η χρηματοοικονομική κατάσταση της Ευρώπης, το μεταναστευτικό, το περιβαλλοντικό και όλα τα άλλα θέματα κύριας σημασίας.
Μετά την Ιταλο-γαλλική Συνθήκη που υπεγράφη πριν δυο εβδομάδες στην ιταλική πρωτεύουσα, και οι ιταλο-γερμανικές σχέσεις οδεύουν προς περαιτέρω σύσφιξη, με στόχο να δοθεί νέα ώθηση στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Στενοί συνεργάτες του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού αφήνουν να διαρρεύσει πάντως ότι δεν πρόκειται για πρωτοβουλία που θα βάλει στο περιθώριο τις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης και ότι η Ιταλία θεωρεί βασικής σημασίας την μεσογειακή της διάσταση.

Πώς θα αναχαιτιστεί η πανδημία

Βασικό θέμα συζήτησης στην σημερινή συνάντηση θα είναι φυσικά, και η διαχείριση της πανδημίας.
Scholz και Draghi αναμένεται να αναφερθούν στην ανάγκη περιορισμού των κρουσμάτων.
Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θα εξηγήσει για ποιον λόγο αποφάσισε να επιβάλει τεστ σε όλους τους πολίτες που φθάνουν στην Ιταλία και πενθήμερη καραντίνα στους ανεμβολίαστους.
Ο ιταλικός τύπος, άλλωστε, υπενθυμίζει ότι λίγο πριν παραδώσει την σκυτάλη, η Α. Merkel είχε εκθειάσει την ιταλική στρατηγική κατά της ασθένειας COVID-19, ως παράδειγμα προς μίμηση.

www.bankinngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης