Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Εξάρθρωσε μαφιόζικο κύκλωμα που πλαστογραφούσε πιστοποιητικά υγείας - Πόσα έβγαλε η σπείρα

Γαλλία: Εξάρθρωσε μαφιόζικο κύκλωμα που πλαστογραφούσε πιστοποιητικά υγείας - Πόσα έβγαλε η σπείρα
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Gérald Darmanin, δήλωσε ότι έχουν συλληφθεί περίπου 100 ύποπτοι και έχουν ασκηθεί 400 ποινικές διαδικασίες
Σχετικά Άρθρα
Την εξάρθρωση κυκλώματος πλαστογράφησης πιστοποιητικών υγείας ανακοίνωσαν οι γαλλικές αστυνομικές αρχές, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Το δίκτυο είχε πλαστογραφήσει 10.000 υγειονομικά διαβατήρια και με την πώλησή τους στη μαύρη αγορά, έβαλε στην τσέπη το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, τα μέλη του κυκλώματος κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς φαρμακοποιών και να μπουν σε προγράμματα για τη δημιουργία ψηφιακών διαβατηρίων.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Gérald Darmanin, δήλωσε ότι έχουν συλληφθεί περίπου 100 ύποπτοι και έχουν ασκηθεί 400 ποινικές διαδικασίες.

Η έρευνα, την οποία συντονίζει η εισαγγελία του Παρισιού, συνεχίζει προκειμένου να εντοπιστούν κι άλλοι συμμετέχοντες στο δίκτυο.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, συνολικά υπάρχουν σε κυκλοφορία 110.000 πλαστά διαβατήρια υγείας στη χώρα από το καλοκαίρι, όταν τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα.
«Το πρόβλημα με τα πλαστά υγειονομικά διαβατήρια είναι ότι συχνά υπάρχει συνέργεια πραγματικών γιατρών ή πραγματικών νοσηλευτών», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας ότι «αυτό είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί».
Υπογράμμισε επίσης ότι, η ποινή που μπορεί να επιβληθεί στους συλληφθέντες ανέρχεται σε έως και πέντε χρόνια κάθειρξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης