Διεθνή

Μ. Βρετανία: Βαριά ήττα Johnson στις εκλογές του North Shropshire – Οι Τόρις χάνουν έδρα που είχαν για 200 χρόνια

Μ. Βρετανία: Βαριά ήττα Johnson στις εκλογές του North Shropshire – Οι Τόρις χάνουν έδρα που είχαν για 200 χρόνια
Boris Johnson, το πάρτι τελείωσε ήταν το μήνυμα που έστειλε η Helen Morgan από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες
Σχετικά Άρθρα
Την έδρα στην εκλογική περιφέρεια του North Shropshire, την οποία οι Συντηρητικοί κρατούσαν εδώ και διακόσια χρόνια, έχασαν οι Τόρις του Boris Johnson κατά τις χθεσινές τοπικές εκλογές.
Την έδρα σε αυτήν την περιοχή της κεντρικής Αγγλίας κέρδισε η υποψήφια των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Helen Morgan, η οποία επικράτησε με 17.957 ψήφους – περίπου 6.000 περισσότερους – του Συντηρητικού αντιπάλου της Dr Neil Shastri-Hurst.
Σημειώνεται πως ο πρώην βουλευτής της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας, ο Owen Paterson, ο οποίος κρατούσε την έδρα από το 1997 είχε υποβάλλει την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα, καθώς κατηγορούνταν για lobbying έναντι αμοιβής.
Σε κάθε περίπτωση η νίκη της Morgan αποτελεί ένα τεράστιο πολιτικό πλήγμα για τον πρωθυπουργό Boris Johnson.
Διότι όχι μόνο κατάφερε να ανατρέψει τη διαφορά των 23.000 ψήφων, με την οποία οι Συντηρητικοί το 2019 είχαν κερδίσει την έδρα, και να εξασφαλίσει και περίπου 6.000 ψήφους παραπάνω, αλλά και να βάλει τέλος στην πολιτική κυριαρχία 200 ετών των Τόρις στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.
«Απόψε, οι πολίτες στο North Shropshire μίλησαν για λογαριασμό του βρετανικού λαού.
Το είπαν δυνατά και καθαρά:
Boris Johnson, το πάρτι τέλειωσε» ανέφερε η Helen Morgan.
Το εκλογικό αυτό αποτέλεσμα έρχεται σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία η κυβέρνηση Johnson δοκιμάζεται και πάλι για τα μέτρα της κατά της πανδημίας και της παράλλαξης Omicron αλλά και της μεγαλύτερης «εξέγερσης» στο εσωτερικό του κόμματος του, ύστερα από την αρνητική ψήφο 100 βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος να στηρίξουν τα μέτρα κατά της covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης