Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό πλήγμα στον Johnson - «Αντάρτικο» 100 βουλευτών κατά του υγειονομικού πάσου

Ισχυρό πλήγμα στον Johnson - «Αντάρτικο» 100 βουλευτών κατά του υγειονομικού πάσου
Σχεδόν 100 βουλευτές των Τόρις αντιτάχθηκαν στο σχέδιο Johnson να επιβάλει τη χρήση των λεγόμενων υγειονομικών πάσων για την covid 19
Σχετικά Άρθρα
Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη «εξέγερση» βουλευτών από τότε που έγινε πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου βρέθηκε ο Boris Johnson, γεγονός που τον ανάγκασε να βασιστεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης για να εφαρμόσει ένα βασικό μέτρο προκειμένου να σταματήσει την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron.
Σχεδόν 100 βουλευτές των Τόρις αντιτάχθηκαν στο σχέδιό του να επιβάλει τη χρήση των λεγόμενων υγειονομικών πάσων για την covid 19 σε νυχτερινά κέντρα και άλλους χώρους στην Αγγλία, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την Omicron.
Το «αντάρτικο» ξεπέρασε κατά πολύ την «εξέγερση» των 55 βουλευτών με την οποία είχε έρθει αντιμέτωπος ο Johnson ένα χρόνο πριν, πάλι για τα μέτρα που αφορούσαν τον κορωνοϊό, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σημαντικό πλήγμα για τον Johnson

Πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα για την εξουσία του πρωθυπουργού της Βρετανίας, σε μια κρίσιμη στιγμή ενόψει των ειδικών κοινοβουλευτικών εκλογών αυτή την εβδομάδα, που θα μπορούσε να βλάψει ακόμη περισσότερο τη θέση του.
Κινδυνεύει επίσης με περιορισμό των επιλογών του ώστε να ανταποκριθεί στην πανδημία, εάν η κρίση της Omicron επιδεινωθεί, με τα κρούσματα να ανέρχονται σε περίπου 200.000 την ημέρα.
Το μέγεθος της αντίδρασης αποτυπώνει το βάθος της οργής μεταξύ των βουλευτών του, όχι μόνο για το πλήγμα στις πολιτικές ελευθερίες, το οποίο υποστηρίζουν ότι προκαλούν τα μέτρα κατά της covid 19, αλλά παράλληλα είναι  απογοητευμένοι από ορισμένα λάθη του Johnson, τα οποία έχουν ζημιώσει το κόμμα τις τελευταίες εβδομάδες.

Αμφισβήτηση της ηγεσίας των Τόρις;

Μόλις δύο χρόνια μετά την εξασφάλιση της μεγαλύτερης πλειοψηφίας των Τόρις από το 1987, η ιδέα της αμφισβήτησης της ηγεσίας του Boris Johnson, δεν μοιάζει και τόσο ακραίο σενάριο.
«Πρέπει τώρα να βρίσκεται σε κάποιον κίνδυνο»,  δήλωσε ο αντάρτης των Τόρις eoffrey Clifton-Brown στο Sky News.
«Ο πρωθυπουργός πρέπει πραγματικά να σκεφτεί πολύ προσεκτικά πώς θα επαναφέρει την απόδοσή του για να κυβερνήσει με ένα ενωμένο κόμμα, καθώςί όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει με σε ένα διχασμένο κόμμα», τόνισε, προσθέτοντας ότι μια πρόκληση της ηγεσίας «πρέπει να είνα στο τραπέζι» τη νέα χρονιά.
Αυτό που ξεκίνησε με τον λάθος χειρισμό μετατράπηκε σε μεγάλη κρίση δημοσίων σχέσεων λόγω του χριστουγεννιάτικου πάρτι στη Downing Street πέρυσι, παρά τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό.
Εν μέσω της αναταραχής, οι Τόρις έχουν υποχωρήσει στις δημοσκοπήσεις, δίνοντας προβάδισμα στους Εργατικούς του Keir Starmer σε πολλές έρευνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης