Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποψήφιος για την Kεντρική Tράπεζα της Νορβηγίας ο Stoltenberg

Υποψήφιος για την Kεντρική Tράπεζα της Νορβηγίας ο Stoltenberg

Ο νυν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, με πτυχίο στα Οικονομικά, είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Νορβηγίας το 2000-01 και το 2005-2013 και στη συνέχεια, το επόμενο έτος, ανέλαβε τα ηνία του ΝΑΤΟ. Είχε διατελέσει επίσης υπουργός Οικονομικών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είναι μεταξύ των αιτούντων για τη θέση του επόμενου διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Νορβηγίας, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

«Το υπουργείο Οικονομικών ήρθε σε επαφή μαζί μου τον Νοέμβριο και ρώτησε εάν θα εξέταζα το ενδεχόμενο να υποβάλλω αίτηση για τη θέση.
Το έκανα και τώρα αυτή είναι μια δουλεία για την οποία έχω μεγάλο κίνητρο», είπε ο Stoltenberg στο ειδησεογραφικό πρακτορείο NTB, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η θέση αυτή θα ανοίξει την 1η Μαρτίου, ωστόσο ο Stoltenberg θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει τη θητεία του στο ΝΑΤΟ, η οποία λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2022, όπως σημείωσε.
Ο Stoltemberg, που έχει Master's στα Οικονομικά, είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Νορβηγίας το 2000-01 και το 2005-2013 και στη συνέχεια, το επόμενο έτος, ανέλαβε τα ηνία του ΝΑΤΟ. Είχε διατελέσει επίσης υπουργός Οικονομικών.
Μεταξύ των 22 αιτούντων για τη θέση του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Νορβηγίας είναι και μια γυναίκα, η Ida Wolden Bache, αναπληρώτρια διοικήτρια της Norges Bank, που θεωρείται και φαβορί για τη θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης