Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερουσία μπλόκαρε τον Biden για τα εμβόλια, στην Αυστραλία κατά της υποχρεωτικότητας και ο τραγικός Bourla της 4ης δόσης

Η Γερουσία μπλόκαρε τον Biden για τα εμβόλια, στην Αυστραλία κατά της υποχρεωτικότητας και ο τραγικός Bourla της 4ης δόσης
Για το Πρόεδρο Biden ήταν ένα ισχυρό πλήγμα καθώς μια κεντρική του πολιτική θέση απέτυχε να περάσει από την Γερουσία
Σχετικά Άρθρα

Τελικά κάποιοι αρχίζουν να αφυπνίζονται, στις ΗΠΑ οι ρεπουμπλικάνοι επέδειξαν αποφασιστικότητα και κατέφεραν να ακυρώσουν τα σχέδια Biden για επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών και στον ιδιωτικό τομέα.
Για το Πρόεδρο Biden ήταν ένα ισχυρό πλήγμα καθώς μια κεντρική του πολιτική θέση απέτυχε να περάσει από την Γερουσία.
Την ίδια στιγμή η συμβουλευτική επιτροπή υγείας της Αυστραλίας αποστασιοποιείται από τις εντολές εμβολίων προσέξτε σε μια χώρα όπου επέβαλλε το πιο μακράς διάρκειας lockdown στην ιστορία.
Και ενώ οι ΗΠΑ δίνουν τον τόνο, αποτελώντας ελπίδα ότι θα υπάρξει σύνεση με τις ακρότητες των εμβολίων άπαξ και αποδεικνύεται η αναποτελεσματικότητα τους… ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer ο Bourla μιλάει για 4η δόση εμβολιασμού…
Δυστυχώς πολλοί πίστεψαν τις φαρμακευτικές εταιρίες που είναι τυχοδιώκτες, καιροσκόποι, εκμεταλλεύονται την πανδημία για το κέρδος εις βάρος της παγκόσμιας κοινωνίας.
Ο Bourla έχει καταστεί παντελώς αναξιόπιστος, αντί να αναγνωρίσει ότι τα εμβόλια της Pfizer έχουν αποτύχει να επιτελέσουν τον σκοπό τους… τώρα μιλάει και για 4η δόση η οποία θα πρέπει να γίνει νωρίτερα από ότι είχε εκτιμηθεί με πρόφαση την Omicron.
Αύριο σε μια νέα μετάλλαξη θα μιλήσουν για το 5ο εμβόλιο, θα ακολουθήσει, το 6ο εμβόλιο και η κοροϊδία θα συνεχίζεται επί μακρόν.

Η Γερουσία άδειασε τον Biden

Η Γερουσία των ΗΠΑ μπλοκάρει την εντολή Biden που σχεδίαζε να επιβάλλει το εμβόλιο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις
Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε οριακά υπέρ του αποκλεισμού της εντολής του προέδρου Biden για το εμβόλιο COVID-19 για τον ιδιωτικό τομέα.
Σε ψηφοφορία 52-48, η Γερουσία ψήφισε υπέρ της έγκρισης ψηφίσματος του κανόνα που υποβλήθηκε από τη Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (OSHA), η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας.

Και οι 50 Ρεπουμπλικάνοι ενώθηκαν με τον γερουσιαστή Mike Braun (R-Ind) και τον ηγέτη της μειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell (R-Ky) για να αμφισβητήσουν το μέτρο βάσει του νόμου περί αναθεώρησης του Κογκρέσου (CRA), ο οποίος επιτρέπει στο Κογκρέσο να επανεξετάσει και εάν είναι απαραίτητο, να ανατρέψει τους νέους κανονισμούς.
Δύο Δημοκρατικοί, ο γερουσιαστής Joe Manchin III της Δυτικής Βιρτζίνια και ο Jon Tester της Montana, ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους στην ψηφοφορία για την ανατροπή της εντολής εμβολίου.
«Τα σχέδια υποχρεωτικότητας των εμβολίων του Biden, όπως και τόσα άλλα από τις αριστερές πολιτικές, έχουν ως στόχο τον έλεγχο των περισσότερων πτυχών των Αμερικανών ζωή, διαβρώνοντας την προσωπική αυτονομία».
Η απόφαση της Γερουσίας ήρθε μετά την απόφαση εφετείου των ΗΠΑ στις 12 Νοεμβρίου που απέρριψε τα σχέδια Biden για σαρωτικούς εμβολιασμούς στον ιδιωτικό τομέα, η οποία απαιτούσε από τις επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους να διασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι είτε θα εμβολιαστούν κατά του COVID-19 έως τις 4 Ιανουαρίου 2022 ή θα ελέγχονται κάθε εβδομάδα και θα φορούν μάσκα.
Ο Biden αναμένεται να ασκήσει veto αλλά το αδιέξοδο θα παραμείνει.

Η συμβουλευτική επιτροπή υγείας της Αυστραλίας αποστασιοποιείται από τις εντολές εμβολίων

Το τεχνικό συμβουλευτικό όργανο της Αυστραλίας προς τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας έχει αποστασιοποιηθεί από τα σχέδια για υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό - ένα μέτρο που έχει επικριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να είναι η «απόλυτη έσχατη λύση».
Παράγοντας του ΠΟΥ για την Ευρώπη ανέφερε ότι το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί μόνο όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες εφικτές επιλογές.
Ενώ οι εντολές εμβολίων θα μπορούσαν να αυξήσουν τα ποσοστά εμβολιασμού, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εξετάσουν την επίδραση που θα είχε στην «εμπιστοσύνη του κοινού απέναντι στα εμβόλια».
«Αυτό που είναι αποδεκτό σε μια κοινωνία και κοινότητα μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό και αποδεκτό σε μια άλλη».

«Τελικά, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, δεν πρέπει ποτέ να συμβάλλει στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων στην πρόσβαση στην υγεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες».

Ο ΠΟΥ έκανε αυτά τα σχόλια αφού η Αυστρία έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που κατέστησε υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς κατά του COVID-19 για όλους τους κατοίκους ηλικίας άνω των 14 ετών, με το μέτρο να τίθεται σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου του 2022.
Την ίδια στιγμή οι κρατούμενοι στις ΗΠΑ θα τιμωρούνται με πρόστιμο 3.600 ευρώ (4.066 δολάρια ΗΠΑ) κάθε τρεις μήνες μέχρι να εμβολιαστούν.
Εν τω μεταξύ, τους τελευταίους μήνες, η Αυστραλία επιχειρεί να επιβάλλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ωστόσο το θέμα έχει διχάσει και αποτέλεσε αιτία για μεγάλες διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα, μηνύσεις εργαζομένων κατά των εργοδοτών και παραιτήσεις από βιομηχανίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης