Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπορεί η Amazon να επενδύει στην Ελλάδα… αλλά στην Ιταλία της επιβλήθηκε πρόστιμο – μαμούθ 1,13 δισ. ευρώ για αθέμιτο ανταγωνισμό

Μπορεί η Amazon να επενδύει στην Ελλάδα… αλλά στην Ιταλία της επιβλήθηκε πρόστιμο – μαμούθ 1,13 δισ. ευρώ για αθέμιτο ανταγωνισμό

Η Amazon είχε βλάψει ανταγωνίστριες εταιρείες σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες logistics στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Σχετικά Άρθρα
Μόλις λίγες ημέρες μετά τους «πανηγυρισμούς» της ελληνικής κυβέρνησης για την επιλογή της Ελλάδας ανάμεσα στις χώρες που θα επενδύσει η Amazon, στη γειτονική Ιταλία, η αντιμονοπωλιακή Αρχή ανακοίνωσε ότι της επέβαλε πρόστιμο ύψους 1,13 δισ. ευρώ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά.

Όπως αναφέρουν μάλιστα οι Ιταλοί, η Amazon είχε βλάψει ανταγωνίστριες εταιρείες σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες logistics στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
«Η Amazon κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ιταλική αγορά υπηρεσιών διαμεσολάβησης σε αγορές, την οποία αξιοποίησε για να ευνοήσει την υιοθέτηση της δικής της υπηρεσίας logistics – Fulfillment by Amazon (FBA) – από πωλητές που δραστηριοποιούνται στο Amazon.it εις βάρος των υπηρεσιών logistics που παρέχονται από ανταγωνιστικούς φορείς, καθώς και για να ενισχύσει τη δική της επικρατούσα θέση», αναφέρει η Ιταλία.

Γραφεία στην Ελλάδα αποκτά η Amazon Web Services για υπηρεσίες cloud

Υπεθυμίζεται πως η η Amazon Web Services (AWS) την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 είχε ανακοινώσει πως διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα.
Έπειτα από τη δημιουργία τοποθεσίας Amazon CloudFront στην Αθήνα και την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη δημιουργία μίας ψηφιακής Ελλάδας μέσω του υπολογιστικού νέφους (cloud computing), η Amazon Web Services προχωράει στο άνοιγμα του πρώτου γραφείου της στην Ελλάδα, στην Αθήνα.

Υπηρεσίες Cloud

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, το νέο ελληνικό γραφείο είναι μέρος της διαρκούς επένδυσης της AWS στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία συνεχίζει τη διεύρυνση της ομάδας που στηρίζει τον αυξανόμενο αριθμό πελατών και συνεργατών της στην Ελλάδα.
Το γραφείο θα υποστηρίξει οργανισμούς κάθε μεγέθους, συμπεριλαμβανομένων startups, επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου τομέα, καθώς κάνουν τη μετάβαση στο υπολογιστικό νέφος της AWS (AWS Cloud).
Να σημειωθεί ότι όταν η Microsoft ανακοίνωσε τη δημιουργία hub για κέντρο διαχείρισης δεδομένων ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα για μπορούσε να γίνει παγκόσμιο κέντρο hub για το cloud computing.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης