Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η Amazon έρχεται στην Ελλάδα - Στρατηγικής σημασίας επένδυση - Αναβαθμίζει τη χώρα σε μία από τις 30 «τοπικές ζώνες»

Η Amazon έρχεται στην Ελλάδα - Στρατηγικής σημασίας επένδυση - Αναβαθμίζει τη χώρα σε μία από τις 30 «τοπικές ζώνες»

Επενδύει στην Ελλάδα η Amazon

Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα 2/12 ότι θα δημιουργήσει πάνω από 30 νέες τοπικές ζώνες σε μεγάλες πόλεις σε 21 χώρες ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Οι τοπικές ζώνες της Amazon είναι ένας τύπος υποδομής o oποίος συγκεντρώνει υπηρεσίες της εταιρείας κοντά σε μεγάλους πληθυσμούς και βιομηχανικά κέντρα.
Οι υποδομές αυτές δίνουν στους πελάτες της τη δυνατότητα να τρέχουν εφαρμογές της που απαιτούν αποκρίσεις ακόμα και κάτω από 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου.
«Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι θα επεκτείνουμε τις τοπικές ζώνες διεθνώς σε όλο τον κόσμο στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραία» δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ο CTO της Amazon, Werner Vogels.
Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει, στις 9:30 αύριο 3/12, συνάντηση με στελέχη της Amazon Web Services, με αντικείμενο τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στη χώρα μας.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι Υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.

Γραφεία στην Ελλάδα αποκτά η Amazon Web Services για υπηρεσίες cloud

Υπεθυμ΄ζεται πως η η Amazon Web Services (AWS) την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 είχιε ανακοινώσαει πως διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα.
Έπειτα από τη δημιουργία τοποθεσίας Amazon CloudFront στην Αθήνα και την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη δημιουργία μίας ψηφιακής Ελλάδας μέσω του υπολογιστικού νέφους (cloud computing), η Amazon Web Services προχωράει στο άνοιγμα του πρώτου γραφείου της στην Ελλάδα, στην Αθήνα.

Υπηρεσίες Cloud

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, το νέο ελληνικό γραφείο είναι μέρος της διαρκούς επένδυσης της AWS στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία συνεχίζει τη διεύρυνση της ομάδας που στηρίζει τον αυξανόμενο αριθμό πελατών και συνεργατών της στην Ελλάδα.
Το γραφείο θα υποστηρίξει οργανισμούς κάθε μεγέθους, συμπεριλαμβανομένων startups, επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου τομέα, καθώς κάνουν τη μετάβαση στο υπολογιστικό νέφος της AWS (AWS Cloud).
Να σημειωθεί ότι όταν η Microsoft ανακοίνωσε τη δημιουργία hub για κέντρο διαχείρισης δεδομένων ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα για μπορούσε να γίνει παγκόσμιο κέντρο hub για το cloud computing.

Πελατολόγιο

Ομάδες account managers, partner managers και solutions architects και άλλα στελέχη ήδη εξυπηρετούν πελάτες στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών από την ανάπτυξη και λειτουργία test environments μέχρι την ανάλυση μεγάλων δεδομένων (Big Data Analytics), εφαρμογές σε περιβάλλον mobile, web και στα κοινωνικά δίκτυα, επιχειρηματικές εφαρμογές (business applications), εφαρμογές Internet of Things (IoT) και διαχείρισης κρίσιμων εργασιών.
H AWS έχει στο πελατολόγιο της μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο γνωστές startups και επιχειρήσεις όπως οι Beat, Deepsea Technologies, futurehome.gr, Madinad, Marpoint, Money Market, Orfium, Omilia, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Qivos, Spitogatos,  Voiceland, Wind Ελλάς, Workathlon και Χρυσή Ευκαιρία, καθώς και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Καινοτομία

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανοίγουμε το πρώτο γραφείο της AWS στην Ελλάδα» δήλωσε ο Przemek Szuder, AWS Central and Eastern Europe Leader.
«Καθώς οι πελάτες μας στη χώρα αυξάνονται, αποφασίσαμε να ανοίξουμε γραφείο στην Αθήνα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νέων πελατών που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της AWS για να καινοτομήσουν, να μειώσουν τα κόστη των πληροφοριακών συστημάτων τους και να αναπτυχθούν, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του υπολογιστικού νέφους (cloud).
Ανυπομονούμε να καλλιεργήσουμε το πνεύμα πρωτοπορίας που υπάρχει στη χώρα και να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας ώστε να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους για να παρέχουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στους Έλληνες πελάτες τους και τους πολίτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899