Τελευταία Νέα
Διεθνή

Javid (υπ.Υγείας Μ. Βρετανίας): Μέτρα τώρα για να αποφύγουμε νέο lockdown από το 2022

Javid (υπ.Υγείας Μ. Βρετανίας): Μέτρα τώρα για να αποφύγουμε νέο lockdown από το 2022
Η κυβέρνηση Johnson επέβαλε νέα περιοριστικά μέτρα, όπως τηλεργασία και χρήση μάσκας
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται τώρα θα συμβάλλουν ώστε να αποφευχθεί ένα lockdown από το 2022 διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Sajid Javid, αναφερόμενος στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 8/12 η κυβέρνηση Johsnon προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του ιού.
Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του πρωθυπουργού Boris Johnson, είναι σε ισχύ από χθες στην Αγγλία μέτρα, όπως η ενίσχυση της τηλεργασίας, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πολλούς δημόσιους εσωτερικούς χώρους και η επιδείξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για να επιτρέπεται η πρόσβαση σε κλειστούς χώρους.
Όπως είπε ο Javid, η παράλλαξη Omicron μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με κάθε προηγούμενη παράλλαξη, επισημαίνοντας πως, εφόσον συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός μολύνσεων, θα μπορούσε να προκαλέσει έως και 1 εκατομμύριο κρούσματα έως τα τέλη Δεκεμβρίου.
Ο Βρετανός υπουργός σημείωσε πως τα νέα μέτρα έρχονται προκειμένου να σταματήσει η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
«Ελπίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι λαμβάνοντας αποφασιστικά μέτρα τώρα, μπορούμε να αποφύγουμε δράση αργότερα» είπε ο Javid, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν θα επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα από τον Ιανουάριο, τόνισε πως «ελπίζω όχι».

Μέτρα για να κερδίσουμε χρόνο

Ο Javid υποστήριξε ότι η επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων γίνεται προκειμένου να κερδηθεί περισσότερος χρόνος έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να κάνουν την γ’ δόση του εμβολίου, η οποία όπως είπε, θα μπορούσε να ενισχύσει την προστασία έναντι της σοβαρής νόσησης ενόψει της Omicron.
Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των επιχειρήσεων για την επιβολή του μέτρου της τηλεργασίας κατά τη διάρκεια της περιόδου των χριστουγεννιάτικων εορτών, ο Javid υπογράμμισε πως τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν σχεδιαστεί να έχουν όσο το δυνατόν τις λιγότερες συνέπειες στις επιχειρήσεις.
Επιπλέον, υποστήριξε πως η βρετανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης