Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μέτρα στην Αγγλία λόγω Omicron – Επαναφορά μάσκας, επιτάχυνση εμβολιασμών

Νέα μέτρα στην Αγγλία λόγω Omicron – Επαναφορά μάσκας, επιτάχυνση εμβολιασμών
Μέχρι στιγμής η Αγγλία έχει καταγράψει 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα της παράλλαξης Omicron
Σχετικά Άρθρα

Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα Τρίτη 30/11 στην Αγγλία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διασπορά της covid και να αποτραπεί ένα ακόμα πανδημικό κύμα λόγω της παράλλαξης Omicron.
Από σήμερα 30/11 επανέρχεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα καταστήματα, στις τράπεζες και στα κομμωτήρια ενώ όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ PCR μέχρι το τέλος της δεύτερης ημέρας από την άφιξή τους και να μπαίνουν σε απομόνωση μέχρι να βγει το αποτέλεσμα της εξέτασης.
Στα μέτρα αυτά πρέπει να προστεθούν και οι περιορισμοί στις αφίξεις ταξιδιωτών από 10 χώρες της Νότιας Αφρικής, οι οποίοι υποχρεούνται να μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο κατά την άφιξη τους.

Επιτάχυνση εμβολιασμών

Παράλληλα, τρέχουν και οι εμβολιασμοί.
Χθες, επιστημονικοί σύμβουλοι για το θέμα του εμβολιασμού έδωσαν το πράσινο φως για την χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε όλους τους ενήλικες σε μικρότερο χρονικό διάστημα (σε 3 έναντι 6 μήνες) από την χορήγηση της δεύτερης δόσης ενώ συνέστησαν πως η γ’ δόση θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών.
Όσον αφορά τα παιδιά ηλικίας 12 – 15 ετών, αυτά θα προσκληθούν για τη δεύτερη δόση.
Οι ενισχυτικές δόσεις αναμένεται να βοηθήσουν στην προστασία κατά της σοβαρής νόσησης ακόμη και αν η Omicron αποδειχτεί ότι μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Johnson: Μέτρα ευθύνης

«Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ σήμερα είναι αναλογικά και είναι μέτρα ευθύνης και θα μας εξασφαλίσουν χρόνο ενόψει της νέας αυτής παραλλαγής.
Τα σημερινά μέτρα όχι μόνο θα μας βοηθήσουν να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της παραλλαγής, αλλά και να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον και (να διατηρήσουμε) τα οφέλη για τα οποία έχουμε τόσο μοχθήσει» είπε ο πρωθυπουργός Boris Johnson, ο οποίος είπε ότι τα μέτρα θα επανεξετάζονται κάθε τρεις εβδομάδες και ότι η εμβολιαστική εκστρατεία θέτει τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την ίδια περίοδο τον περασμένο χρόνο, όταν είχαν επιβληθεί περιορισμοί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.
«Με βάση τα όσα γνωρίζουμε, τα εμβόλια και οι ενισχυτικές δόσεις παραμένουν η καλύτερη γραμμή άμυνάς μας» υπογράμμισε ο Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης