Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους - Ποια πολιτεία έκανε την αρχή

ΗΠΑ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους - Ποια πολιτεία έκανε την αρχή
Τα κρούσματα της μετάλλαξης Omicron στην πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι οκτώ ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται, με πάνω από 1.500 νέα να επιβεβαιώνονται καθημερινά κατά μέσο όρο

Τον χορό των υποχρεωτικών εμβολιασμών και των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ έσυρε η πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Η Νέα Υόρκη έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που εφαρμόζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Το μέτρο λαμβάνεται προληπτικά για την καταπολέμηση της αύξησης των κρουσμάτων της COVID-19 ελέω και της μετάλλαξης Omicron και όλοι οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να το εφαρμόσουν ως τις 27 Δεκεμβρίου.
«Έχουμε την Omicron ως έναν νέο παράγοντα, έχουμε πιο κρύο καιρό, που θα δημιουργήσει πραγματικά πρόσθετες προκλήσεις με την παραλλαγή Delta, έχουμε πολλά» ανέφερε ο
«Εμείς στη Νέα Υόρκη αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε μια προληπτική πρωτοβουλία για να κάνουμε πραγματικά κάτι τολμηρό και να σταματήσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη της COVID-19 και τους κινδύνους που προκαλεί σε όλους μας» πρόσθεσε.
Παράλληλα, θα γίνει υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών για τους εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, χώρους ψυχαγωγίας αλλά και γυμναστήρια.
Μέχρι στιγμής, τα κρούσματα της μετάλλαξης Omicron στην πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι οκτώ ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται, με πάνω από 1.500 νέα να επιβεβαιώνονται καθημερινά κατά μέσο όρο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης