Διεθνή

Γιατί από τη μετάλλαξη «Μ» περάσαμε κατευθείαν στη μετάλλαξη «Omicron» - Οι πολιτικοί λόγοι πίσω από την απόφαση

Γιατί από τη μετάλλαξη «Μ» περάσαμε κατευθείαν στη μετάλλαξη «Omicron» - Οι πολιτικοί λόγοι πίσω από την απόφαση
Όπως εξηγεί, το «Ξ» παραπέμπει στο όνομα του προέδρου της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping αλλά είναι και κοινό επίθεση στην αχανή χώρα της Ασίας, ενώ το «το Ν μπερδεύεται πολύ εύκολα με το «new», το «νέο» δηλαδή στα αγγλικά

Κάτι που δεν είναι ενδεχομένως ευρέως γνωστό, είναι ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χρησιμοποιεί για τις σημαντικές μεταλλάξεις της πανδημίας του κορονοϊού, γράμματα από την ελληνική αλφαβήτα, τα οποία μάλιστα παίρνει με τη σειρά. Έτσι, μετά τη μετάλλαξη «Μ», κανονικά η αμέσως επόμενη που ανακαλύφθηκε προ ημερών θα έπρεπε να λάβει το γράμμα «Ν». Ωστόσο οι ιθύνοντες προσπέρασαν και το «Ν» και το «Ξ», δίνοντας στο νέο στέλεχος B.1.1.529 του ιού, το γράμμα «Omicron».

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο των Financial Times, «δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός στο ελληνικό αλφάβητο για να καταλάβεις γιατί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πήγε από το Μ κατευθείαν στο Ο, αποφεύγοντας το Ν και το Ξ». Όπως εξηγεί, το «Ξ» παραπέμπει στο όνομα του προέδρου της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping αλλά είναι και κοινό επίθεση στην αχανή χώρα της Ασίας, ενώ το «το Ν μπερδεύεται πολύ εύκολα με το «new», το «νέο» δηλαδή στα αγγλικά. 
Οπότε επιλέχθηκε η πιο ασφαλής λύση του Omicron.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης