Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλείνει τα σύνορα της η Ιαπωνία λόγω της παραλλαγής Omicron – Παγκόσμιος συναγερμός

Κλείνει τα σύνορα της η Ιαπωνία λόγω της παραλλαγής Omicron – Παγκόσμιος συναγερμός
Στην ίδια ενέργεια έχει προχωρήσει και το Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα

Τα σύνορα της σε όλους τους ξένους επισκέπτες κλείνει από αύριο Τρίτη 30/11 η Ιαπωνία λόγω του παγκόσμιου συναγερμού που έχει σημάνει η εξάπλωση της παράλλαξης Omicron.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Fumio Kishida, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα σε όλους τους ξένους επισκέπτες από αύριο Τρίτη 30ή Νοεμβρίου, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron.
Οι Ιάπωνες οι οποίοι επιστρέφουν από κράτη όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της παραλλαγής αυτής θα μπορούν να μπουν στη χώρα, αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα σε εγκαταστάσεις που θα τους υποδεικνύονται, επεσήμανε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.
Σημειώνεται πως η παραλλαγή Omicron εξαπλώνεται σε αρκετές χώρες.
Ήδη κρούσματα έχουν καταγραφεί σε Ολλανδία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και σε πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, όπως και σε Καναδά και Αυστραλία, ενώ και το Ισραήλ έχει αποφασίσει να κλείσει τα σύνορα του, απαγορεύοντας την είσοδο όλων των αλλοδαπών στην χώρα.

ΠΟΥ: Άγνωστο πόσο σοβαρή είναι

Από την πλευρά του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές αν η Omicron είναι πιο μεταδοτική από άλλες παραλλαγές του SARS-CoV-2 ή αν προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια.
«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αυξημένα ποσοστά νοσηλείας στη Νότια Αφρική, όμως αυτό μπορεί να οφείλεται στο συνολικό αριθμό των ανθρώπων που μολύνονται.
Ίσως να μην είναι αποτέλεσμα μόνο της παραλλαγής Omicron.
Θα χρειαστούν μέρες έως και αρκετές εβδομάδες μέχρι να εκτιμήσουν οι επιστήμονες πόσο σοβαρή είναι» αναφέρει ο ΠΟΥ.
Ο ΠΟΥ, στην ανακοίνωσή του, τόνισε ότι οι εμπειρογνώμονες προσπαθούν να κατανοήσουν τις πιθανές συνέπειες της παραλλαγής στα αντίμετρα που έχουν ληφθεί, συμπεριλαμβανομένων και των εμβολίων για την Covid-19.

Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Υγείας της G7

Σημειώνεται πως κατόπιν πρωτοβουλίας της Μ. Βρετανίας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 29/11 έκτακτη σύνοδος των υπουργών Υγείας της G7 για να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις και τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της νέας παράλλαξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης