Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (ΕΕ): Χρειάζεται να κερδηθεί χρόνος για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Omicron – Τι προβλέπεται για τις μεταλλάξεις στα συμβόλαια με τις φαρμακευτικές

Von der Leyen (ΕΕ): Χρειάζεται να κερδηθεί χρόνος για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Omicron – Τι προβλέπεται για τις μεταλλάξεις στα συμβόλαια με τις φαρμακευτικές

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen κάλεσε τους πολίτες να λάμβάνουν προφυλάξεις καθώς οι επιστήμονες «δίνουν μάχη με το χρόνο» για να αναλύσουν την παραλλαγή Omicron

Σχετικά Άρθρα

 Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι ειδικοί ώστε να αναλύσουν τη νέα παραλλαγή Omicron του κορονοϊού SARS-CoV-2, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, από τη Ρίγα της Λετονίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021.
«Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη με τον χρόνο», είπε η on der Leyen, καλώντας τους πολίτες να λαμβάνουν προφυλάξεις ώστε να δώσουν στους επιστήμονες το περιθώριο που χρειάζονται για να αναλύσουν την παραλλαγή αυτήν.

Τρεις εβδομάδες

«Οι επιστήμονες και οι παρασκευαστές (εμβολίων) χρειάζονται δύο με τρεις εβδομάδες ώστε να έχουν μια πλήρη εικόνα των χαρακτηριστικών των μεταλλάξεων» της Omicron, πρόσθεσε. «Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο», συνέχισε, προτρέποντας όλους να εμβολιαστούν, να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.
Η ίδια διευκρίνισε ότι η σύμβαση που υπέγραψε φέτος το καλοκαίρι η Επιτροπή με την κοινοπραξία BioNTech/Pfizer, για την παράδοση 1,8 δισ. δόσεων εμβολίου, περιλαμβάνει μια ρήτρα που αναφέρεται στην περίπτωση εμφάνισης μιας παραλλαγής η οποία δεν θα καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.
Με τη ρήτρα αυτή, οι εταιρείες δεσμεύονται ότι θα είναι σε θέση να προσαρμόσουν το εμβόλιό τους μέσα σε διάστημα 100 ημερών, εξήγησε.
Να σημειωθεί ότι η νέα παραλλαγή έχει εξαπλωθεί ήδη σε πολλές χώρες, προκαλώντας έντονη ανησυχία, ιδίως στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης