Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν η παραλλαγή Omicron βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ – Ζήτημα χρόνου η μετάδοση

Fauci: Δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν η παραλλαγή Omicron βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ – Ζήτημα χρόνου η μετάδοση
Ο Anthony Fauci επισήμανε ότι θα πρέπει να μελετηθεί εάν η μετάλλαξη Omictron προκαλεί μεγαλύτερη νοσηρότητα από τη μετάλλαξη Delta
Σχετικά Άρθρα

Η παραλλαγή Omicron του Covid-19 υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχει ήδη φτάσει στις ΗΠΑ, δήλωσε ο διάσημος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci. επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Joe Biden, όπως μεταδίδει το Bloomberg το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
«Δεν θα εκπλαγώ αν είναι ήδη εδώ», δήλωσε ο Fauci στο «NBC το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021.
«Δεν έχουμε εντοπίσει ακόμη (τη νέα παραλλαγή)», αλλά όταν ένας ιός εμφανίζει «αυτόν τον βαθμό μεταδοτικότητας», «σχεδόν αναπότρεπτα τελικά θα μεταδοθεί ουσιαστικά παντού», υπογράμμισε.

Ανοσία και εμβόλια

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν στη Νότια Αφρική και σε άλλες επτά χώρες της περιοχής είναι ένας τρόπος να κερδίσουν χρόνο οι ΗΠΑ ώστε να αμυνθούν ενάντια στην παραλλαγή και δεν πρέπει να προκληθεί πανικός, επισήμανε ο Fauci.
Τα βασικά ερωτήματα σχετικά με την παραλλαγή του Omocron περιλαμβάνουν εάν καταγράφει μεγαλύτερη νοσηρότητα σε σχέση με την μετάλλαξη Delta, υπογράμμισε .
Αν και είναι «εύλογο» ότι η τελευταία παραλλαγή μπορεί να μειώσει την προστασία του εμβολίου κατά του Covid-19, ο υπάρχων εμβολιασμός μπορεί να είναι σε θέση να την περιορίσει, είπε ο Fauci.

Οι αρνητικές ενδείξεις

«Φαίνεται να έχει εξαπλωθεί με αρκετά μεγάλη ταχύτητα στη Νότια Αφρική», σημείωσε.
«Η ικανότητά του να μολύνει άτομα που έχουν αναρρώσει, ακόμη και άτομα που έχουν πλήρως εμβολιαστεί, μας κάνει να πούμε ότι αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή και να υπάρξει προετοιμασία για σοβαρές συνέπειες (από την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron)», επισήμανε ο Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης