Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετάλλαξη της Μποτσουάνα - Pfizer: Σε 100 ημέρες έτοιμο το νέο εμβόλιο, εάν χρειαστεί

Μετάλλαξη της Μποτσουάνα - Pfizer: Σε 100 ημέρες έτοιμο το νέο εμβόλιο, εάν χρειαστεί

Οι Pfizer/BioNTech έχουν δηλώσει έτοιμες να προστατεύσουν το εμβόλιο τους σε λιγότερο από έξι εβδομάδες

Σχετικά Άρθρα
Σε εγρήγορση είναι η επιστημονική κοινότητα, διεθνώς, μετά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού στην Μποτσουάνα, καθώς είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να διαφεύγει της προστασίας που παρέχουν τα υπάρχοντα εμβόλια.
Εκπρόσωπος του γερμανικού φαρμακευτικού εργαστηρίου BioNTech, που συνεργάζεται με τη Pfizer, δήλωσε ότι αναμένουν «το αργότερο σε δύο εβδομάδες» τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που θα επιτρέψουν να προσδιοριστεί αν η νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη νότια Αφρική είναι ικανή να διαφεύγει της προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια.
«Αρχίσαμε αμέσως έρευνες για την παραλλαγή B.1.1.529 που διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές, διότι παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα», χαρακτηριστική του ιού SARS-CoV-2, εξήγησε η εκπρόσωπος στο AFP.
Σύμφωνα με την ίδια, «η Pfizer και η BioNTech είναι έτοιμες εδώ και αρκετούς μήνες να προσαρμόσουν το εμβόλιό τους σε λιγότερο από έξι εβδομάδες και να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις σε 100 ημέρες», αν μια παραλλαγή αποδειχθεί ανθεκτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης