Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαία εξάπλωση της αφρικανικής μετάλλαξης - Τρομακτικά πιο μεταδοτική σε σχέση με τη Delta και την Beta - Αποκαλυπτικό γράφημα

Ραγδαία εξάπλωση της αφρικανικής μετάλλαξης - Τρομακτικά πιο μεταδοτική σε σχέση με τη Delta και την Beta - Αποκαλυπτικό γράφημα
Το νέο στέλεχος εντοπίστηκε σε ταξιδιώτη που έφτασε στο Ισραήλ από το Μαλάουι
Σχετικά Άρθρα

Πανικό προκαλεί η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα της Αφρικής. Στη επιστημονική κοινότητα επικρατεί έντονη ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο να διαφεύγει των υπάρχοντων εμβολίων, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται το μπλόκο στους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Νότια Αφρική.
Το γράφημα που δημοσιεύουν οι Financial Times σχετικά με τη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους είναι… τρομακτικό, καθώς όπως φαίνεται μεταδίδεται με ραγδαίους ρυθμούς και μάλιστα με γεωμετρική πρόοδο σε σχέση με στελέχη Delta και Beta.
Capture_134.JPG

Το στέλεχος B.1.1.529 φέρεται να «παρακάμπτει» την άμυνα του οργανισμού και ήδη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 59 σε Νότια Αφρική, Χονγκ Κονγκ και Μποτσουάνα, την ώρα που χτες είχαν απομονωθεί δέκα.
Επίσης η μετάλλαξη αυτή, έχει 32 μεταλλάξεις, ενώ το στέλεχος Delta έχει περίπου στις 16 μεταλλάξεις, οι οποίες καλύπτονταν από τα εμβόλια. Όπως επισημαίνουν οι FT, «φαίνεται να εξαπλώνεται πολύ πιο γρήγορα από τις άλλες μεταλλάξεις».

Το νέο στέλεχος έφτασε στο Ισραήλ

Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους το Ισραήλ, καθώς οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη της Μποτσουάνα.
Η νέα παραλλαγή, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας εντοπίστηκε σε ένα άτομο που επέστρεψε στο Ισραήλ από το Μαλάουι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης