Διεθνή

Περί τις 50.000 οι θάνατοι από εμβόλια κατά της Covid σε παγκόσμιο επίπεδο

Περί τις 50.000 οι θάνατοι από εμβόλια κατά της Covid σε παγκόσμιο επίπεδο
Περίπου στις 50.000 εκτιμώνται οι θάνατοι από τα εμβόλια κατά της Covid-19
Σχετικά Άρθρα

Περίπου στις 50.000 εκτιμώνται οι θάνατοι από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού βάσει των συνδυασμένων στοιχείων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων έως τις 13 Νοεμβρίου και του ιστότοπου αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου των CDC ή VAERS.
Ειδικότερα,
Τα στοιχεία του ιστότοπου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, έως τις 13 Νοεμβρίου, που προέρχονται από αναφορές σχετικά με τα εμβόλια των Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson και AztraZeneca, «δείχνουν» 30.551 θανάτους και 3.760.361 εκατομμύριο παρενέργειες λόγω των εμβολίων.
φφφ.JPG
Από την άλλη, ο ιστότοπος αναφοράς των ΗΠΑ, το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου του CDC, ή VAERS, έχει αναφέρει 18.853 θανάτους και 1,7 εκατομμύρια παρενέργειες έως τις 12 Νοεμβρίου.
Από τη μεριά του, το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ επισημαίνει ότι μια έκθεση του VAERS δεν αποτελεί τεκμηρίωση σύνδεσης μεταξύ ενός εμβολίου και ενός ανεπιθύμητου συμβάντος.
Ωστόσο, το αρμόδια υπηρεσία υγεία των ΗΠΑ σημειώνει ότι το VAERS είναι ένα «παθητικό» σύστημα αναφοράς και «λαμβάνει αναφορές μόνο για ένα μικρό κλάσμα των πραγματικών παρενεργειών».
Πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν αποκαλύψει ότι έχουν λάβει οδηγίες από τους ανωτέρους τους να μην αναφέρουν στη βάση δεδομένων VAERS οποιαδήποτε βλάβη προκαλείται από τα εμβόλια Covid.
Και ο ιστότοπος OpenVAERS, ο οποίος συγκεντρώνει δεδομένα για το VAERS, παραπέμπει σε μια ανάλυση γνωστή ως «Έκθεση Lazarus», η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το VAERS αντιπροσωπεύει μόνο το 1% των τραυματισμών από εμβόλια.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαθέτει επίσης μια βάση δεδομένων που συγκεντρώνει «ανεπιθύμητες παρενέργειες φαρμάκων», που ονομάζεται VigiAccess.
Εκεί έχουν καταγραφεί περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια παρενέργειες από τα εμβόλια για την COVID-19.
Καταγραφή_115.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης