Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία – Κυβερνητικός Συνασπισμός: Στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση του υπουργικού συμβουλίου – Τα πρόσωπα «κλειδιά»

Γερμανία – Κυβερνητικός Συνασπισμός: Στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση του υπουργικού συμβουλίου – Τα πρόσωπα «κλειδιά»

Δευτέρα ή Τρίτη (22 – 23 Νοεμβρίου 2021) αναμένεται να μπουν οι τελευταίες «πινελιές» στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Σχετικά Άρθρα

Το επόμενο υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας βρίσκεται στη διαδικασία της τελικής διαμόρφωσης καθώς οι διαπραγματεύσεις εντός του τριμερούς κυβερνητικού συνασπισμού πλησιάζουν σε ολοκλήρωση, με τον εν αναμονή καγκελάριο Olaf Scholz να φέρεται αποφασισμένος να τηρήσει την προεκλογική του υπόσχεση να έχει τόσες γυναίκες όσους και άνδρες στους υπουργικούς θώκους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021.
Οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Scholz, οι οποίοι κέρδισαν οριακά τις ομοσπονδιακές εκλογές τον Σεπτέμβριο προσπαθούν να σχηματίσουν έναν τριμερή κυβερνητικό συνασπισμό με τους Πράσινους και τους.. πιστούς στη δημοσιονομική ορθοδοξία Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP). .

Οι γυναίκες του SPD

Το SPD πρόκειται να προτείνει τρεις γυναίκες για θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο: την απερχόμενη υπουργό Περιβάλλοντος Svenja Schulze, την απερχόμενη υπουργό Δικαιοσύνης Christine Lambrecht και την πρώην υποψήφια του Scholz στην κούρσα για την συνηγεσία του κόμματος Klara Geywitz, συμφωνά με το Reuters.
Η Schulze αναμένεται να γίνει υπουργός Οικονομίας, η Lambrecht  πιθανότατα θα είναι υπεύθυνη για το χαρτοφυλάκιο των Εσωτερικών, συμπεριλαμβανομένης της μετανάστευσης και η Geywitz θα μπορούσε να αναλάβει το υπουργείο Επιστήμης και Παιδείας, ανέφεραν οι πηγές τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα.

Ο στενός κύκλος

Μεταξύ των ανδρών του SPD, ο Scholz θα ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης μαζί με το δεξί του χέρι Wolfgang Schmidt ο οποίος αναμένεται να γίνει επικεφαλής του επιτελείου του και τον υπουργό  Εργασίας Hubertus Heil που ααμένεται να διατηρήσει τη θέση του χάρη στις ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις του κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέφεραν οι πηγές του δημοσιεύματος.
Αξιωματούχοι του κόμματος άφησαν να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανώς από τη Δευτέρα ή την Τρίτη 22 -  23 Νοεμβρίου. 2021

Το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο των οικονομικών

Ο αρχηγός του FDP, Christian Lindner , πιέζει να γίνει υπουργός Οικονομικών, αν και ο συναρχηγός των Πρασίνων Robert Habeck επιθυμεί επίσης να πάρει τη θέση για να εγγυηθεί αρκετούς δημόσιους πόρους ώστε να επιτύχει ταχύτερη στροφή της Γερμανίας προς μια φιλική προς το περιβάλλον οικονομία.
Την Παρασκευή (19 Νοεμβρίου 2021), ο Lindner είπε ότι οι φόβοι ότι θα αποδειχθεί δημοσιονομικό... γεράκι ως  υπουργός Οικονομικών ήταν υπερβολικοί παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του για σταθερά δημόσια οικονομικά και μείωση του χρέους μετά την κρίση του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης