Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία - Covid: Νόμος για κατάσταση έκτακτης ανάγκης…επ᾿ αόριστον – Αντίδραση με τεράστιες διαδηλώσεις

Αυστραλία - Covid: Νόμος για κατάσταση έκτακτης ανάγκης…επ᾿ αόριστον – Αντίδραση με τεράστιες διαδηλώσεις
Το νομοσχέδιο όπως εισήχθη από την κυβέρνηση της Βικτώριας θα επιτρέψει στον πρωθυπουργό να κηρύξει επ' αόριστον μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Αυστραλία ενάντια στα νέα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.
Πορείες ελευθερίας έγιναν στη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν, το Περθ και την Αδελαΐδα, με το μεγαλύτερο πλήθος στη βικτοριανή πρωτεύουσα.
Οι διαδηλωτές πορεύθηκαν προς το κοινοβούλιο της πολιτείας Βικτώρια, κρατώντας αυστραλιανές σημαίες και πλακάτ που έφεραν συνθήματα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του lockdown και εναντίον της κυβέρνησης του Dan Andrews.
Οι πορείες ήταν οι μαζικότερες που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία, μετά από εβδομάδες κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία (διαχείριση πανδημίας).
Το νομοσχέδιο όπως εισήχθη από την κυβέρνηση της Βικτώριας θα επιτρέψει στον πρωθυπουργό να κηρύξει επ' αόριστον μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση της πανδημίας.
Δίνει επίσης στον υπουργό Υγείας να επιβάλλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και επιτρέπει την επιβολή καραντίνας σε συγκεκριμένα άτομα.

Προβληματικός νόμος

Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Dan Andrews επιδιώκει να περάσει το νομοσχέδιο πριν από τη λήξη της παρούσας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις 15 Δεκεμβρίου 2021.
Εάν το νομοσχέδιο δεν εγκριθεί, η κυβέρνηση της Βικτώριας ενδέχεται να μην έχει το νομικό πλαίσιο για να εκδίδει διατάγματα με σκοπό τη διαχείριση της πανδημίας.
Το νομοσχέδιο έχει επικριθεί από τον δικηγορικό σύλλογο της Βικτώριας και νομικούς φορείς, που υποστηρίζουν πως το νομοσχέδιο στερείται εποπτείας και διαφάνειας.
Στο Σίδνεϊ το Σάββατο (20/11/2021), αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν εντυπωσιακή σε όγκο πορεία.
01_15.JPG
02_11.JPG
00_6.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης