Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύμα διαμαρτυριών ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για Covid – Μεγάλες διαδηλώσεις σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Ιταλία

Κύμα διαμαρτυριών ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για Covid – Μεγάλες διαδηλώσεις σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Ιταλία
Αντιδράσεις σε πολλές χώρες του πλανήτη προκαλεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έναντι του Covid - 19
Σχετικά Άρθρα

Κύμα διαμαρτυριών σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη πυροδοτεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έναντι του Covid αλλά και τα σχετικά πιστοποιητικά.
Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν στις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις με νέες προγραμματισμένες δράσεις σε Ολλανδία, Αυστρία και Γερμανία.
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το εκτελεστικό διάταγμα της κυβέρνησης Biden που καθιστά υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς έναντι του Covid.
Η εν λόγω διαμαρτυρία εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, που πραγματοποιούνται όλο τον Νοέμβριο 2021 ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Διαδηλώσεις τον Νοέμβριο

Η πολιτεία της Καλιφόρνια εξέδωσε πρόσφατα εντολή για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών, επιπλέον των υφιστάμενων διαταγμάτων ενώ κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για συγκεκριμένους εσωτερικούς χώρους.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Πολιτείας, η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έχει σκοπό να μειώσει τη μετάδοση και να ενισχύσει την ανοσία.
Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση είχαν διαφορετική άποψη.
«Τα διατάγματα για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών είναι παράνομα.
Η BioNTech έχει πλήρη ευθύνη για προβλήματα υγείας και θανάτους.
Θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά μας ως πιόνια για να προστατευτούν από τα λάθη τους», δήλωσε η Alix Mayer, πρόεδρος της επιτροπής προστασίας της Παιδικής Υγείας στους Epoch Times.
«Βλέπω πολλούς φίλους και την οικογένειά μου να αναγκάζονται να κάνουν εμβόλια για να δουλέψουν», είπε η Jessica Gogas, δικηγόρος στην περιοχή Bay.
«Και λένε ότι έχεις άλλες επιλογές, αλλά τότε οι επιλογές σου είναι λίγες και ούτως ή άλλως χάνεις τη δουλειά σου.
Αυτός είναι λοιπόν ο μεγάλος λόγος που ήρθα στην πορεία», πρόσθεσε.
2_7.jpeg
3_77.jpg

Ο μεγάλος ελιγμός απέναντι στους αστυνομικούς στο Μιλάνο

Παρά την απαγορευτική απόφαση της Ιταλίδας υπουργού Εσωτερικών διαδηλωτές κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και του λεγόμενου «green pass» πορεύθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (13/11/2021) στο Μιλάνο.
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κλείσουν τις οδούς που οδηγούν στην πλατεία αλλά οι διαδηλωτές αναμείχθηκαν μέσα στο μεγάλο πλήθος που είχε βγει για την καθιερωμένη, σαββατιάτικη βόλτα και χρησιμοποιώντας μικρές παρόδους έφτασαν τελικά στην πλατεία Ντουόμο.
Υπήρξαν στιγμές έντασης με την αστυνομία χωρίς όμως τραυματισμούς.
Νωρίτερα, οι διαδηλωτές είχαν προσπαθήσει να συντονίσουν τις κινήσεις τους μέσω Telegram στο διαδίκτυο.

light_1.jpg

Κινητοποίηση και στη Ρώμη

Στη Ρώμη, οι επικριτές του «green pass» προχώρησαν μόνον σε καθιστική διαμαρτυρία (η οποία επιτρέπεται από τους νέους κανόνες) με σύνθημα: «είμαστε ο λαός της κάθε ιταλικής πλατείας».
Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Luciana Lamorgese αποφάσισε να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις αυτές σε όλα τα κεντρικά σημεία των πόλεων, τις πορείες, όπως και κάθε είδους διαδήλωση κοντά σε γραφεία κομμάτων, συνδικάτων, στην Βουλή, στην Γερουσία και στα διάφορα υπουργεία.

Mεγάλες διαδηλώσεις στην Αυστραλία

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν το Σάββατο 13 Νοεμβρίου πορεία στη Μελβούρνη κατά των νέων εντολών εμβολιασμού, με κάποιους εξ αυτών να συγκρίνουν την πολιτειακή κυβέρνηση με τους ναζί και να προτρέπουν σε βίαιες αντιδράσεις εναντίον πολιτικών, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Στην Αυστραλία, όπου το 83% των πολιτών ηλικίας 16 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19, ο εμβολιασμός πανεθνικά είναι προαιρετικός.
Ωστόσο πολιτείες και εδάφη της χώρας επιτάσσουν τον εμβολιασμό για διάφορες επαγγελματικές ομάδες και έχουν αποκλείσει τους ανεμβολίαστους από το να πηγαίνουν σε εστιατόρια ή σε συναυλίες.
Διαδηλώσεις παντού
Η διαδήλωση στη Μελβούρνη κατά της εντολής εμβολιασμού που τέθηκε σε ισχύ –απαιτεί από τους εργαζομένους στον κατασκευαστικό κλάδο στην πολιτεία της Βικτόριας να είναι πλήρως ανοσοποιημένοι– ήταν ειρηνική, ενώ δεν υπήρξαν άμεσα αναφορές για παραβατικές συμπεριφορές ή συλλήψεις.
ayustralia.JPG
4_73.jpg
Ωστόσο δημοσιογράφος της εφημερίδας The Age ανάρτησε βίντεο στο Twitter, στο οποίο φαίνεται διαδηλωτής να κουβαλά ψεύτικη αγχόνη με τρεις θηλιές ενώ η εφημερίδα δημοσίευσε την φωτογραφία ενός διαδηλωτή που κρατούσε μια αφίσα με τον πρωθυπουργό της Βικτόριας Daniel Andrews να έχει μουστάκι σαν του Χίτλερ και με το hashtag #DictatorDan (δικτάτορας Νταν).
«Μας κυβερνούν παράφρονες υγειονομικοί αξιωματούχοι», είπε στους διαδηλωτές ο Craig Kelly, πρώην βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος και τώρα ηγέτης του κόμματος Ενωμένη Αυστραλία, όπως ανέφεραν μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Age, κάποιοι διαδηλωτές κάλεσαν τους πολίτες να αντιδράσουν βίαια ενάντια στους πολιτικούς, χωρίς ωστόσο να δίδονται περισσότερες λεπτομέρειες.
Τους τελευταίους μήνες στην Αυστραλία έχουν διοργανωθεί αρκετές φορές διαδηλώσεις –σε ορισμένες περιπτώσεις βίαιες– κατά των εμβολίων, αν και το κίνημα αυτό παραμένει περιορισμένο, με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν μονοψήφια ποσοστά αντίθεσης στα εμβόλια σε όλη τη χώρα.

Η περίπτωση της Βικτόρια

Η Βικτόρια, η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας που φιλοξενεί το ένα τέταρτο των 25 εκατ. κατοίκων της Αυστραλίας, έχει ποσοστό εμβολιασμού 87% και πέρασε έξι lockdowns λόγω της COVID-19 που κράτησαν συνολικά σχεδόν εννέα μήνες.
Στις 13/11 ανακοινώθηκαν 1.221 νέα κρούσματα στη Βικτόρια και τέσσερις θάνατοι καθώς και 250 μολύνσεις σε 24 ώρες στη Νέα Νότια Ουαλία.
Παρά τις εξάρσεις του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα που οδήγησαν σε μήνες lockdown στις δύο μεγαλύτερες πόλεις, το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, ο πανεθνικός απολογισμός των λιγότερων από 190.000 μολύνσεων και των 1.591 θανάτων είναι πολύ χαμηλότερος συγκριτικά με αυτόν πολλών ανεπτυγμένων χωρών.
aust.JPG
aust_2.JPG
Διαδηλώσεις και στη Νέα Ζηλανδία

Η γειτονική Νέα Ζηλανδία, που επίσης μαθαίνει να ζει με τον κορωνοϊό μετά την υιοθέτηση της πολιτικής ανοσοποίησης μέσω του εμβολιασμού, ανακοίνωσε 175 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων περιστατικών από την αρχή της πανδημίας σε 8.121.
Συνολικά έχουν καταγραφεί 33 θάνατοι.
Σε μεγάλες πόλεις της Νέας Ζηλανδίας έγιναν αρκετές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα για την COVID-19, με τους πολίτες να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους με χαμηλή ταχύτητα σε βασικές οδικές αρτηρίες για να προκαλέσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης