Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο: Η Bank of America ξεκίνησε πρόγραμμα διαχωρισμού των υπαλλήλων της σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Απίστευτο: Η Bank of America ξεκίνησε πρόγραμμα διαχωρισμού των υπαλλήλων της σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους
Πηγή που συνεργάζεται με την Bank of America αποκάλυψε το πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε η Τράπεζα στις 18 Νοεμβρίου, το οποίο διαχωρίζει τους εμβολιασμένους από τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους σε ένα διοικητικό κτίριο στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα
Σχετικά Άρθρα
Η Bank of America ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα για τον διαχωρισμό των εμβολιασμένων από τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους
Πηγή που συνεργάζεται με την Bank of America αποκάλυψε το πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε η Τράπεζα στις 18 Νοεμβρίου, το οποίο διαχωρίζει τους εμβολιασμένους από τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους σε ένα διοικητικό κτίριο στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.
Η πηγή, η οποία ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, είπε στους The Epoch Times ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε ως ένας τρόπος για να φέρει τους υπαλλήλους πίσω στο γραφείο μετά από μια περίοδο εξ αποστάσεως εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Ένα σχέδιο που ρίχνει μια σκοτεινή σκιά στην πιθανή μελλοντική μας κοινωνία, είπε η πηγή.
«Είναι διαχωρισμός», είπαν.
«Είμαι έκπληκτος».

Αλλαγές στην εργασιακή κουλτούρα

Οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στα εγκαταλελειμμένα γραφεία τους φέτος με διαφορετικούς ρυθμούς, εν μέσω πληθώρας πειραματικών εταιρικών πολιτικών, αφού ο κινεζικός ιός οδήγησε σε μια παγκόσμια κουλτούρα εργασίας από το σπίτι.
Με την ευρύτερη διαθεσιμότητα των εμβολίων, οι άνθρωποι άρχισαν να βγάζουν τις μάσκες τους και οι πολιτικές στο χώρο εργασίας έγιναν λιγότερο περιοριστικές.
Στη συνέχεια, οι φόβοι για την παραλλαγή Delta έστειλαν πολλούς πίσω στην πατρίδα τους και έγιναν η πλατφόρμα στην οποία ο Πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε την πολιτική εντολής εμβολίων τον Σεπτέμβριο, όταν έδωσε εντολή στο Υπουργείο Εργασίας να αναπτύξει έναν κανόνα που να απαιτεί από όλους τους εργοδότες με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους να εμβολιάζονται 4 Ιανουαρίου 2022.
Στις 12 Νοεμβρίου, εφετείο των ΗΠΑ απέρριψε μια αμφισβήτηση της κυβέρνησης Biden και επανέλαβε την απόφασή του να σταματήσει την εντολή Biden για εταιρείες με 100 ή περισσότερους εργαζομένους να επιβάλλουν το εμβόλιο για τον COVID-19.
Αν και η εντολή δεν ψηφίστηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ και δεν έχει γίνει νόμος, πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη δώσει τις δικές τους προθεσμίες και ξεκινήσει πολιτικές εμβολιασμού, καθώς έχουν συσσωρευτεί αγωγές κατά της κυβέρνησης Biden σχετικά με τις εντολές.
Ενώ ορισμένες επιχειρήσεις επέλεξαν να επιβάλlουν εμβόλια, οδηγώντας σε μαζικές απολύσεις και παραιτήσεις, άλλες όχι, οδηγώντας σε πολιτικές που απαιτούν εβδομαδιαία τεστ και διαίρεση που φαίνεται ότι υποδηλώνουν ιατρικό διαχωρισμό.

«Ουσιαστικά, κάνουν διακρίσεις» και εφαρμόζουν Big Brother για να παρακολουθούν τις κινήσεις τους

Στην Bank of America, οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι είχαν ήδη επιστρέψει στο εν λόγω γραφείο.
Συνολικά, η εταιρεία δεν έχει εφαρμόσει υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Ωστόσο, όσοι δεν έχουν αποκαλύψει την κατάστασή τους ως εμβολιασμένοι ή έχουν αποκαλύψει την κατάστασή τους ως μη εμβολιασμένοι, μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους μόνο σε ξεχωριστό όροφο.
«Οι μη εμβολιασμένοι θα στερηθούν της πρόσβασής τους και τους δίνεται πρόσβαση μόνο σε έναν όροφο, με γραφεία και τουαλέτα, αλλά δεν μπορούν να πάνε πουθενά αλλού», είπε η πηγή.
«Ουσιαστικά, κάνουν διακρίσεις».
Η πηγή είπε ότι το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έτσι ώστε η τράπεζα να μπορεί να λάβει σχόλια από τους υπαλλήλους.
Η πρόσβαση των μη εμβολιασμένων θα παρακολουθείται «για να βεβαιωθείτε ότι κρατούνται σε περιορισμό, ας πούμε έτσι», είπε η πηγή.
«Αλλά δεν μπορώ να συμμετάσχω σε αυτό», είπε η πηγή, αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να απολυθούν ή να πρέπει να παραιτηθούν.
«Δεν είμαι ήσυχος και δεν κρατάω το στόμα μου κλειστό. Δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε αυτό το πρόγραμμα που κυκλοφορούν».
Η Bank of America έχει περιγράψει τον εαυτό της στον ιστότοπό της ως «έναν διαφορετικό και χωρίς αποκλεισμούς χώρο εργασίας».
«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό, να ζουν χωρίς διακρίσεις και να μπορούν να φέρουν τον εαυτό τους στη δουλειά», αναφέρει ο ιστότοπός της. «Αυτός είναι ο πυρήνας για το ποιοι είμαστε ως εταιρεία και πώς οδηγούμε την υπεύθυνη ανάπτυξη».

Υποκρισία!

«Δηλαδή, συμπεριλαμβάνετε όλους τους ανθρώπους, αλλά όχι τους μη εμβολιασμένους;» είπε η πηγή.
«Όχι, απλά είσαι κατάφωρα υποκριτικός».
Η απάντηση της Τράπεζας της Αμερικής
Απαντώντας στις δηλώσεις της πηγής, ένας εκπρόσωπος της Bank of America είπε στους The Epoch Times ότι, βασιζόμενη στην καθοδήγηση του CDC, η τράπεζα είχε σχεδιάσει να δώσει προτεραιότητα στους εμβολιασμένους κατά την επαναφορά των υπαλλήλων στο γραφείο.
Ένας εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η εταιρεία κάνει τώρα το επόμενο βήμα προς τα εμπρός και αρχίζει να επιστρέφει περιορισμένο αριθμό συμπαικτών που είτε δεν έχουν αποκαλύψει την κατάστασή τους είτε είναι ανεμβολίαστοι».
«Αυτοί οι συμπαίκτες θα εργαστούν σε ένα περιβάλλον όπου τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας είναι ευθυγραμμισμένα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες από το CDC και άλλους ιατρικούς ειδικούς», είπε ο εκπρόσωπος.
«Θα τους ζητηθεί να χρησιμοποιούν καλύμματα προσώπου ανά πάσα στιγμή, να τηρούν φυσική απόσταση και να κάνουν εβδομαδιαίες δοκιμές».
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Bank of America δεν έχει εντολή εμβολίου.
Η εταιρεία είπε ότι με την πανδημία σε εξέλιξη, πρόκειται να προστεθούν μέτρα που πρέπει να λάβει η εταιρεία για λογαριασμό των εργαζομένων της για να διασφαλίσει την ασφάλειά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης