Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ξεκινά ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 ετών με το εμβόλιο της Pfizer

Ισραήλ: Ξεκινά ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 ετών με το εμβόλιο της Pfizer
Σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές της Pfizer σε χιλιάδες παιδιά, το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 90,7% απέναντι στη συμπτωματική νόσηση

Το Ισραήλ θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό στα παιδιά 5-11 ετών με το εμβόλιο της Pfizer την Τρίτη 23/11.
«Από αυτήν την Τρίτη, τα παιδιά θα μπορούν επίσης να εμβολιαστούν» ανέφερε ο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benett στη σελίδα του στο Facebook, υποσχόμενος ότι θα υπάρχει «πλήρης διαφάνεια» στο θέμα αυτό.
Σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές της Pfizer σε χιλιάδες παιδιά, το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 90,7% απέναντι στη συμπτωματική νόσηση.
Περίπου 5,7 εκατομμύρια από τα 9 εκατομμύρια των Ισραηλινών έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και οι αρχές ξεκίνησαν από το καλοκαίρι μια εκστρατεία για τη χορήγηση και της αναμνηστικής δόσης.
Νωρίτερα σήμερα ο Καναδάς έδωσε επίσης το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με το σκεύασμα των Pfizer/BioNtech.
Στις ΗΠΑ οι εμβολιασμοί παιδιών ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου. Στην Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Καμπότζη και την Κολομβία τα παιδιά κάτω των 12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν με το κινεζικό σκεύασμα Sinovac.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης