Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο και ύποπτο: Η αμερικανική FDA ζήτησε από δικαστήριο να αποδεσμευθούν τα έγγραφα για το εμβόλιο της Pfizer έως το 2076

Απίστευτο και ύποπτο: Η αμερικανική FDA ζήτησε από δικαστήριο να αποδεσμευθούν τα έγγραφα για το εμβόλιο της Pfizer έως το 2076
Οι πολίτες του κόσμου αμφισβητούν και την ακεραιότητα των οργανισμών τροφίμων και φαρμάκων… γιατί;
Σχετικά Άρθρα

Πραγματικά απίστευτο, ύποπτο και σίγουρα αδιαφανές.
Η πανδημία και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ο ρόλος των φαρμακευτικών εταιριών και η εμπλοκή των κυβερνήσεων έχει δημιουργήσει ένα ομιχλώδες σκηνικό καχυποψίας.
Οι πολίτες του κόσμου αμφισβητούν και την ακεραιότητα των οργανισμών τροφίμων και φαρμάκων… γιατί;

Απίστευτο και όμως αληθινό

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ο γνωστός FDA ζήτησε από έναν ομοσπονδιακό δικαστή στις 15 Νοεμβρίου να του δώσει προθεσμία μέχρι το έτος 2076 δηλαδή…. 55 χρόνια… για να δημοσιοποιήσει πλήρως τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του που σχετίζονται με την έγκριση του εμβολίου Pfizer - BioNTech για τον COVID-19.

Το αίτημα του FDA υποβλήθηκε σε μια κατάθεση ως μέρος μιας αγωγής για το Freedom of Information Act (FOIA) από μια ομάδα ιατρών με στόχο την διαφάνεια στα εμβόλια.
Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι η κυβέρνηση διαθέτει… 329.000 σελίδες εγγράφων που ανταποκρίνονται στο αίτημα FOIA και πρότειναν την έκδοση 500 σελίδων το μήνα.
Με αυτόν τον ρυθμό, η FDA θα κυκλοφόρησε πλήρως τα εν λόγω αρχεία σε λίγο λιγότερο από 55 χρόνια.

Ο ενάγων, Δημόσια Υγεία και Επαγγελματίες Ιατρών για τη Διαφάνεια (PHMPT), είναι μια ομάδα γιατρών και επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένου του Harvey Risch, καθηγητή επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale.

Η ομάδα κατέθεσε τη μήνυση αφού η FDA απέρριψε το αίτημα να επισπεύσει τη δημοσιοποίηση των αρχείων.
Ο ενάγων και ο εναγόμενος, δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αποκάλυψης όλων των εγγράφων, και έτσι κατέληξαν στα δικαστήρια.

«Η υπόσχεση του FDA για διαφάνεια είναι, για να το θέσω ήπια, ένας σωρός ψευδαισθήσεων», έγραψε ο Aaron Siri, η εταιρεία του οποίου εκπροσωπεί την PHMPT στη δίκη, σε μια ανάρτηση στις 17 Νοεμβρίου.

«Ο FDA χρειάστηκε ακριβώς 108 ημέρες από τη στιγμή που η Pfizer κατέθεσε τα αρχεία για αδειοδότηση έως τη στιγμή που η FDA αδειοδοτούσε το εμβόλιο Pfizer», συνέχισε ο Siri.
«Ο FDA, πραγματοποίησε ενδελεχή και πλήρη ανάλυση αυτών των εγγράφων δηλαδή 329.000 σελίδων... προκειμένου να διασφαλίσει ότι το εμβόλιο Pfizer ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό για αδειοδότηση.

Ενώ μπόρεσε να πραγματοποιήσει αυτή την αξιολόγηση των εγγράφων της Pfizer σε 108 ημέρες, αξιολόγησε 329.000 σελίδες σε 108 ημέρες.... τώρα ζητά περισσότερες από 20.000 ημέρες για να διαθέσει αυτά τα έγγραφα στους πολίτες του κόσμου».

Η FDA δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο FDA αδειοδότησε το εμβόλιο Pfizer COVID-19 με την ονομασία Comirnaty στις 23 Αυγούστου 2021, λιγότερο από τέσσερις μήνες αφότου η Pfizer άρχισε να υποβάλλει έγγραφα ώστε να πάρει πλήρη έγκριση του εμβολίου.
Η έγκριση της άδειας από τον FDA στα τέλη Αυγούστου οδήγησε σε μια χιονοστιβάδα εντολών εμβολίων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Μία από τις εταιρείες που συμμετείχαν στις δοκιμές του εμβολίου Pfizer νωρίτερα αυτό το μήνα είπε ότι διερευνούσε υποτιθέμενα προβλήματα που έφερε στο φως ένας πληροφοριοδότης ο οποίος είπε στο British Medical Journal (BMJ) ότι τα tests είχαν πολλά ζητήματα μεταξύ άλλων και παραποίηση πολλών δεδομένων.

Ο πληροφοριοδότης, ονόματι Jackson ειδοποίησε τον FDA και απολύθηκε μέσα σε λίγες ώρες.
Ο Jackson εργαζόταν για την Ventavia Research Group, η οποία διαχειριζόταν αρκετές από δοκιμές στο εμβόλιο της Pfizer το φθινόπωρο του 2020
Σύμφωνα με το British Medical Journal, ένα από τα παλαιότερα ιατρικά περιοδικά στον κόσμο, ο FDA δεν επιθεώρησε τους χώρους δοκιμών της Ventavia, παρά το γεγονός ότι έλαβε σχετική ειδοποίηση…
Ο FDA είπε στους The Epoch Times σε ένα email νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι ενώ δεν μπορεί να σχολιάσει το θέμα της Ventavia, «έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για την υποστήριξη της εξουσιοδότησης εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον COVID-19 και την έγκριση του εμβολίου Comirnaty»
Έως τις 14 Νοεμβρίου, περισσότερες από 256 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer για τον COVID-19 έχουν χορηγηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης