Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μανιφέστο Orban (Ουγγαρία): Δεν θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ, αλλά θα την αλλάξουμε – Απορρίπτουμε τον Δυτικό φιλελευθερισμό

Μανιφέστο Orban (Ουγγαρία): Δεν θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ, αλλά θα την αλλάξουμε – Απορρίπτουμε τον Δυτικό φιλελευθερισμό

Ο Viktor Orban επανεξελέγη πρόεδρος του Fidesz με στόχο μια ακόμη εκλογική επικράτηση to 2022

Σχετικά Άρθρα

Η Ουγγαρία δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα αντισταθεί στις προσπάθειες των Βρυξελλών να διαβρώσουν την υπόστασή της ως κυρίαρχου έθνους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Viktor Orban σε εκδήλωση του κόμματός του Fidesz την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο εθνικιστής Orban, ο οποίος αντιμετωπίζει κρίσιμες και απρόβλεπτες βουλευτικές εκλογές το επόμενο έτος για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από μια δεκαετία, επανεξελέγη πρόεδρος του Fidesz την Κυριακή (14/11).

Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών

«Μετά την κομμουνιστική γραφειοκρατία... δεν θέλουμε νέες υπαγορεύσεις αυτή τη φορά από τις Βρυξέλλες», υπογράμμισε ο Οrban στους αντιπροσώπους του κόμματος, προσθέτοντας ότι η Ουγγαρία θα απορρίψει τον δυτικό φιλελευθερισμό.
«Δεν θα εγκαταλείψουμε το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας, να σταματήσουμε τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές...
Επιμένουμε ότι ο γάμος στην Ουγγαρία γίνεται μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ο πατέρας είναι ένας άνδρας και η μητέρα είναι μια γυναίκα... και θα πρέπει αφήστε τα παιδιά μας ήσυχα».

Χριστιανικές αξίες και πολιτισμική ταυτότητα

Στην εξουσία από το 2010, ο 58χρονος Orban έχει χαρακτηριστεί υπερασπιστής της πολιτιστικής ταυτότητας της Ουγγαρίας ενάντια στη μουσουλμανική μετανάστευση στην Ευρώπη και προστάτης των χριστιανικών αξιών έναντι του δυτικού φιλελευθερισμού.
Αυτό του έδωσε εγχώρια δημοτικότητα, ειδικά μεταξύ των βασικών ψηφοφόρων του Fidesz, αλλά προκάλεσε κριτική από ομάδες που υπερασπίζονται τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας.
Ο Orban δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να μεταρρυθμιστεί και ο στόχος της Ουγγαρίας ήταν να επιτύχει την αλλαγή, όχι να εγκαταλείψει το μπλοκ στο οποίο εντάχθηκε το 2004.

Δεν θα μας… ξεφορτωθούν

«Δεν θέλουμε καθόλου να φύγουμε από την ΕΕ, δεν μπορούν να μας ξεφορτωθούν τόσο εύκολα», υπογράμμισε.
«Θέλουμε να διατηρήσουμε την κυριαρχία μας και δεν θέλουμε να βρεθούμε στις Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, αντί της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης (των εθνών)».
Στις εκλογές, πιθανότατα τον Απρίλιο του 2022, ο Orban θα αντιμετωπίσει ένα ενιαίο μέτωπο κομμάτων της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων των Σοσιαλιστών, των Φιλελευθέρων και του πρώην ακροδεξιού, τώρα κεντροδεξιού, κόμματος Jobbik.

Το αντίπαλον δέος

Επικεφαλής της εξακομματικής συμμαχίας είναι ο Peter Marki-Zay, ένας 49χρονος καθολικός συντηρητικός, πατέρας επτά παιδιών και δήμαρχος μικρής πόλης, ο οποίος φαίνεται να ενσωματώνει τις παραδοσιακές αξίες τις οποίες ο Orban δημοσίως υπερασπίζεται.
Τις προηγούμενες εβδομάδες ο Orban θα δεσμευθεί για μία σειρά από οικονομικές ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένης έκπτωσης φόρου εισοδήματος 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για οικογένειες, και θα ενισχύσει τη ρητορική του κατά της μετανάστευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης