Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel για Covid: Μας περιμένουν δύσκολες εβδομάδες, ανησυχώ πολύ

Merkel για Covid: Μας περιμένουν δύσκολες εβδομάδες, ανησυχώ πολύ
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι ηγέτες των 16 κρατιδίων της Γερμανίας πρόκειται να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν αυστηρότερα μέτρα
Σχετικά Άρθρα

Ύστατη έκκληση της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel στους μη εμβολιασμένους πολίτες, να αναθεωρήσουν τη θέση τους, καθώς τα ποσοστά μόλυνσης έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της πανδημίας.για επτά ημέρες ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.
«Μας περιμένουν δύσκολες εβδομάδες και μπορείτε να δείτε ότι ανησυχώ πολύ», είπε η Merkel στο εβδομαδιαίο μήνυμά της.
«Ζητώ επειγόντως από όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το ξανασκεφτούν», τόνισε.

Στα ύψη τα επίπεδα της μόλυνσης

Τα ποσοστά επίπτωσης επτά ημερών στη Γερμανία - ο αριθμός των ατόμων ανά 100.000 που μολύνθηκαν την περασμένη εβδομάδα - αυξήθηκε σε 277,4 το Σάββατο (13/11), σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch.
Το ρεκόρ στο τρίτο κύμα της πανδημίας τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν 197,6.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι ηγέτες των 16 κρατιδίων της Γερμανίας πρόκειται να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν αυστηρότερα μέτρα, αν και τα τρία κόμματα που διαπραγματεύονται για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης συμφώνησαν να λήξει στις 25 Νοεμβρίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Πάντα μας βοηθούσε όταν τα κρατίδια και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεργάζονταν και δεσμεύονταν σε ενιαίους κανόνες», είπε η απερχόμενη καγκελάριος.
Η Ευρώπη έχει γίνει ξανά το επίκεντρο της πανδημίας, ωθώντας ορισμένες κυβερνήσεις να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν εκ νέου τα αντιδημοφιλή lockdown ενόψει των Χριστουγέννων και ενώ εγείρονται ερωτήματα για το κατά πόσο, τα εμβόλια από μόνα τους αρκούν για να δαμάσουν τον Covid, επισημαίνει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης