Τελευταία Νέα
Διεθνή

BoE: Δύο βήματα εμπρός ένα πίσω για τις αυξήσεις των επιτοκίων – Σταθεροποίηση κάτω από το 1% «βλέπουν» οι αγορές

BoE: Δύο βήματα εμπρός ένα πίσω για τις αυξήσεις των επιτοκίων – Σταθεροποίηση κάτω από το 1% «βλέπουν» οι αγορές
Η Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε δυναμικές αυξήσεις των επιτοκίων κατά 115 μονάδες στους επόμενους 18 μήνες αλλά οι αναλυτές προειδοποιούν για Roller coaster...
Σχετικά Άρθρα

Σε σημαντική αύξηση των επιτοκίων αναμένεται να οδηγηθεί η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, αν και λίγο μετά θα αναγκαστεί να αντιστρέψει και πάλι την πολιτική της, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 201.
Θυμίζουμε πως προ ημερών το συμβούλιο της BoE εξέπληξε τις διεθνείς αγορές αφήνοντας αμετάβλητα τα επιτόκια.
Όμως, με τον πληθωρισμό να παραμένει επίμονα σε υψηλά επίπεδα, η Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε δυναμικές αυξήσεις των επιτοκίων κατά 115 μονάδες στους επόμενους 18 μήνες.

Η αυξομειώσεις

Πέραν, ωστόσο, του διαστήματος αυτού νεότερες αναλύσεις υποστηρίζουν πως η Τράπεζα θα αναγκαστεί πιθανότατα να αντιστρέψει κατόπιν και πάλι την πολιτική της παίρνοντας… πίσω το ένα τρίτο της αύξησης αυτής σε έναν ορίζοντα τριετίας.
Με τις αυξομειώσεις αυτές εκτιμάται πως τα επιτόκια θα σταθεροποιηθούν κάτω από το 1%.

Η πρωτιά

Για την ώρα βεβαίως η αγορά αναμένει και έχει… χωνέψει το πράσινο φως για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων πριν τα τέλη της χρονιάς με την BoE να γίνεται η πρώτη μεγάλη διεθνής κεντρική τράπεζα που ανοίγει το… χορό της σφικτής νομισματικής πολιτικής.

Νεότερα στοιχεία για πληθωρισμό - Στο 4%

Εξάλλου, ο πληθωρισμός συνεχίζει να ανεβαίνει, όπως εκτιμάται πως θα επιβεβαιώσουν και τα νεότερα στοιχεία για τον Οκτώβριο.
Ο τιμάριθμος λιανικής, που ανακοινώνεται την ερχόμενη Τετάρτη, αναμένεται να δείξει εκτίναξη του δείκτη για τον Οκτώβριο στο υψηλότερο σημείο του εδώ και μια δεκαετία, στο 3,8%. Πιθανότατα δε, θα «κλείσει» τη χρονιά πάνω από το 4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης