Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μέτρα στη Ρωσία: Μόνο με κωδικό QR η είσοδος σε εστίαση, λιανεμπόριο και δημόσιες εκδηλώσεις

Νέα μέτρα στη Ρωσία: Μόνο με κωδικό QR η είσοδος σε εστίαση, λιανεμπόριο και δημόσιες εκδηλώσεις
Όλοι οι πολίτες - εμβολιασμένοι και μη - θα μπορούν να πηγαίνουν ελεύθερα στα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα που πωλούν είδη βασικής ανάγκης.

Νέα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και για τα ταξίδια εντός και εκτός Ρωσίας κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας στην Κρατική Δούμα.
Σύμφωνα με την πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης, για την παρουσία σε δημόσιες εκδηλώσεις και πολιτιστικούς χώρους, καθώς και για την εστίαση και τα καταστήματα λιανεμπορίου οι πολίτες θα πρέπει να παρουσιάσουν το QR code του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους ή έγγραφο νόσησης από κορονοϊό ή έγγραφο εξαίρεσης από τον εμβολιασμό.
Αντίθετα, όλοι οι πολίτες - εμβολιασμένοι και μη - θα μπορούν να πηγαίνουν ελεύθερα στα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα που πωλούν είδη βασικής ανάγκης.
Παράλληλα, οι επιβάτες θα πρέπει να παρουσιάζουν τα ίδια έγγραφα για ταξίδια εντός και εκτός Ρωσίας.
Οι ξένοι ταξιδιώτες που έρχονται στη Ρωσία με αεροπλάνο ή τρένο θα πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR τεστ.
Η ρωσική κυβέρνηση σημειώνει ότι η εισαγωγή της χρήσης κωδικών QR για τα ταξίδια και για τους δημόσιους χώρους αποτελεί έκτακτο μέτρο λόγω της δύσκολης κατάστασης με τον κορωνοϊό.
Οι σχετικές αποφάσεις για τη χρήση του QR και πού θα χρησιμοποιείται πρέπει να κυρωθούν και από τις περιφερειακές αρχές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης