Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moderna: Το εμβόλιο μας είναι πιο αποτελεσματικό από της Pfizer - Περισσότερες πιθανότητες πρόκλησης μυοκαρδίτιδας

Moderna: Το εμβόλιο μας είναι πιο αποτελεσματικό από της Pfizer - Περισσότερες πιθανότητες πρόκλησης μυοκαρδίτιδας
Παραδέχεται κίνδυνο μυοκαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό η Moderna

Σε παραδοχή ότι το εμβόλιό της μπορεί να προκαλέσει μυοκαρδίτιδες σε εξαιρετικά μικρό ποσοστό εμβολιασμένων προέβη με ανακοίνωσή της την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 η φαρμακοβιομηχανία Moderna.
Από την άλλη, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το εμβόλιό της είναι πιο αποτελεσματικό έναντι του κορωνοϊού σε σχέση με αυτό της ανταγωνίστριας Pfizer.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ χρειάστηκε να αποφασίσει για τον εμβολιασμό παιδιών 12 με 17 ετών, με τη ρυθμιστική αρχή να «βουτά» σε μια θάλασσα από έρευνες που σχετίζονται με την πρόκληση φλεγμονών στην καρδιά λόγω εμβολιασμών.
Σε κάθε περίπτωση, οι αναφερόμενες περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής σε άνδρες κάτω των 30 ετών είναι σχετικά υψηλότερες μετά το εμβόλιο της Moderna σε σύγκριση με εκείνους που εμβολιάστηκαν τα σκευάσματα της Pfizer, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της Moderna, Paul Burton, την Πέμπτη.
Ο Burton έκανε ειδική μνεία σε δεδομένα από τη Γαλλία που αφορούσαν άνδρες ηλικίας 12 έως 29 ετών.
Όπως έδειξε, υπήρχαν 13,3 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ανά 100.000 άτομα για το εμβόλιο Moderna σε σύγκριση με 2,7 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα για το εμβόλιο Pfizer.
Ωστόσο, ανέφερε δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που έδειξαν ότι τα ποσοστά ήπιας ή σοβαρής νόσησης από Covid ήταν χαμηλότερα στους εμβολιασμένους με Moderna από ό,τι σε εκείνους που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer ή της Johnson & Johnson.
«Αν και πιστεύω ότι οι υγειονομικές αρχές αξιολογούν προσεκτικά τα δεδομένα, όντας προσεκτικές, μπορείτε να δείτε ότι συνεχίζουν να συνιστούν τη χρήση του εμβολίου mRNA-1273 Moderna», είπε.
«Πιστεύουμε ότι η σχέση οφέλους και κινδύνου είναι εξαιρετικά θετική», κατέληξε ο Burton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης