Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμπανάκι από την Ιαπωνία: Ξέσπασμα γρίπης των πτηνών - Θανάτωση 143.000 κοτόπουλων

Καμπανάκι από την Ιαπωνία: Ξέσπασμα γρίπης των πτηνών - Θανάτωση 143.000 κοτόπουλων
Κρούσματα γρίπης των πτηνών έχουν επίσης αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ευρώπη, με τις φάρμες στην Πολωνία να είναι οι πιο πρόσφατες τοποθεσίες για μολύνσεις με συνολικά 650.000 μολυσμένα πουλερικά

Η Ιαπωνία εντόπισε το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών για τη χειμερινή περίοδο του έτους, με επιβεβαίωση κρούσματος γρίπης των πτηνών σε πτηνοτροφείο στα βορειοανατολικά της χώρας, ανακοίνωσε την Τετάρτη 10/11 το υπουργείο Γεωργίας.
Περίπου 143.000 κοτόπουλα που γεννούσαν αυγά εξοντώθηκαν στο αγρόκτημα στην πόλη Γιόκοτε στην επαρχία Ακίτα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου στον ιστότοπό του, προσθέτοντας ότι έχουν δημιουργηθεί απαγορευμένες ζώνες σε απόσταση έως και 10 χλμ. από την τοποθεσία.
Η Ιαπωνία ανέστειλε προσωρινά τις εξαγωγές κρέατος κοτόπουλου και αυγών από όλες τις περιοχές μετά το ξέσπασμα της επιδημίας, αναφέρει το υπουργείο.
«Υπό την τρέχουσα κατάσταση στην Ιαπωνία, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης της γρίπης των πτηνών στον άνθρωπο μέσω της κατανάλωσης κρέατος κοτόπουλου ή αυγών», λέει το υπουργείο.
Ωστόσο, η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων στην Κίνα που μολύνθηκαν από τη γρίπη των πτηνών φέτος μετατρέπεται σε πηγή ανησυχίας μεταξύ των ειδικών επιδημιολογίας, ειδικά καθώς ο κόσμος ανακάμπτει σιγά σιγά από την πανδημία της COVID-19.
Η Κίνα έχει αναφέρει 21 μολύνσεις σε ανθρώπους με τον τύπο H5N6 της γρίπης των πτηνών το 2021 με έξι νεκρούς και πολλούς άλλους σε κρίσιμη κατάσταση, σε σύγκριση με μόλις πέντε μολύνσεις πέρυσι.
Κρούσματα γρίπης των πτηνών έχουν επίσης αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ευρώπη, με τις φάρμες στην Πολωνία να είναι οι πιο πρόσφατες τοποθεσίες για μολύνσεις με συνολικά 650.000 μολυσμένα πουλερικά.
Τον περασμένο χειμώνα, η Ιαπωνία πέρασε τη χειρότερη περίοδο της χειμερινής γρίπης στις φάρμες μέχρι σήμερα, με 9,87 εκατομμύρια κοτόπουλα να οδηγούνται σε θανάτωση και πάνω από το ένα τρίτο των νομών της χώρας να έχουν πληγεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης