Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχοινάς (Κομισιόν): Εμβολιαστείτε, δεν έχουμε βγει ακόμα από την κρίση της covid

Σχοινάς (Κομισιόν): Εμβολιαστείτε, δεν έχουμε βγει ακόμα από την κρίση της covid
Η συνολική επιτυχία της ΕΕ δεν πρέπει να δημιουργεί την ιδέα του εφησυχασμού είπε ο κ.Σχοινάς
Σχετικά Άρθρα

Να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά της covid κάλεσε τους Ευρωπαίους πολίτες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια ομιλίας του Health Care Summit 2021 που διοργανώνει το Politico.
Ερωτηθείς για τις χώρες με πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι «η κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην πανδημία ήταν μια ιστορία επιτυχίας».
«Τώρα έχουμε πάνω από 75% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί.
Μπορείτε να φανταστείτε τι θα είχε συμβεί χωρίς αυτό το ποσοστό εμβολιασμού» είπε ο κ.Σχοινάς, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας, αλλά και των νέων αποφάσεων για θεραπείες.
«Αλλά ναι υπάρχει πρόβλημα σε πέντε κράτη μέλη, τις τρεις Βαλτικές, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, το επίπεδο εμβολιασμού είναι ακόμη πολύ χαμηλό και αυτό δημιουργεί πρόβλημα, ένα πρόβλημα το οποίο χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε.
Πρέπει πρώτα να το αντιμετωπίσουμε σε τοπικό επίπεδο με τη βοήθεια των εθνικών κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, επισημαίνοντας πως «η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει με το να μοιραστεί τις καλύτερες πρακτικές».
«Η συνολική επιτυχία της ΕΕ στη διαχείριση της πανδημίας δεν πρέπει να δημιουργεί την ιδέα του εφησυχασμού ότι τα πράγματα θα λειτουργήσουν μόνα τους.
Δεν έχουμε βγει ακόμη από την κρίση, υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνουμε και ειδικά σε αυτές τις περιοχές στις οποίες ο εμβολιασμός είναι χαμηλός.
Το μήνυμά μου είναι εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε» υποστήριξε ο κ.Σχοινάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης