Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban εναντίον ΕΕ και ΗΠΑ: Τις κατηγορεί για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουγγαρίας - Επίθεση και στον Soros

Orban εναντίον ΕΕ και ΗΠΑ: Τις κατηγορεί για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουγγαρίας - Επίθεση και στον Soros
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός κάλεσε  τους υποστηρικτές του να υπερασπιστούν τα επιτεύγματα της δεκαετίας της εθνικιστικής κυβέρνησής του
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση στην ΕΕ και τις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban κατηγορώντας τες για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του.
Ο Orban, ο οποίος το 2022 θα δώσει τη μάχη των βουλευτικών εκλογών με σύσσωμη την αντιπολίτευση εναντίον του κατηγόρησε τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον ότι προσπαθούν να αναμειχθούν στην ουγγρική πολιτική σκηνή.
Κάλεσε μάλιστα τους υποστηρικτές του να υπερασπιστούν τα επιτεύγματα της δεκαετίας της εθνικιστικής κυβέρνησής του.
Για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2010, ο Orban θα αντιμετωπίσει ένα ενιαίο μέτωπο κομμάτων της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων των Σοσιαλιστών, των Φιλελευθέρων και του πρώην ακροδεξιού, τώρα κεντροδεξιού, Jobbik στις βουλευτικές εκλογές του 2022.
Επικεφαλής της εξακομματικής συμμαχίας είναι ο Peter Marki-Zay, ένας 49χρονος καθολικός συντηρητικός, πατέρας επτά παιδιών και δήμαρχος μικρής πόλης που φαίνεται να ενσαρκώνει τις παραδοσιακές αξίες που ο Orban δημοσίως υπερασπίζεται και θεωρείται σκληρός αμφισβητίας, επισημαίνει το Reuters.

Επίθεση και στον Soros

Ο Orban είπε σε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές στο κέντρο της Βουδαπέστης ότι η Ουάσιγκτον και ο δισεκατομμυριούχος George Soros προσπαθούν να εκλέξουν τον εκλεκτό τους χρησιμοποιώντας τα χρήματά τους, τα μέσα ενημέρωσης και τα δίκτυά τους.
«Αλλά αυτό που έχει σημασία δεν είναι αυτό που θέλουν στις Βρυξέλλες, στην Ουάσινγκτον και στα ΜΜΕ που κατευθύνονται από το εξωτερικό. Θα είναι οι Ούγγροι που θα αποφασίσουν για τη μοίρα τους», τόνισε ο Orban το Σάββατο 23/10/2021.
«Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητά μας ... πιστεύουμε στις ίδιες αξίες: οικογένεια, έθνος και μια ισχυρή και ανεξάρτητη Ουγγαρία».
Η κυβέρνηση του Orban, με κύριο σύμμαχό της την Πολωνία, συγκρούστηκε με τις Βρυξέλλες για τις ελευθερίες των μέσων ενημέρωσης, τα ζητήματα κράτους δικαίου και τα δικαιώματα των LGBT – αν και υπογράμμισε ότι το συμφέρον της Ουγγαρίας είναι να παραμείνει μέλος μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Οι Βρυξέλλες μας μιλάνε και μας αντιμετωπίζουν, μαζί με τους Πολωνούς, σαν να ήμασταν εχθροί...
Λοιπόν, είναι καιρός να καταλάβουν στις Βρυξέλλες ότι ακόμη και οι κομμουνιστές δεν μπορούσαν να μας νικήσουν», είπε ο Orban στους υποστηρικτές του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης