Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτός θα είναι ο αντίπαλος του Orban στις εκλογές – Μέτωπο εναντίον του Ούγγρου πρωθυπουργού

Αυτός θα είναι ο αντίπαλος του Orban στις εκλογές – Μέτωπο εναντίον του Ούγγρου πρωθυπουργού
Για πρώτη φορά από το 2010 ο Orban θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ενιαίο μέτωπο της αντιπολίτευσης
Σχετικά Άρθρα

Ο κεντροδεξιός δήμαρχος μιας κωμόπολης, ο Peter Marki-Zay, θα αναμετρηθεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Viktor Orban στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές του 2022, αφού κέρδισε την Κυριακή 17/10/2021 τις προκριματικές εκλογές της ενωμένης αντιπολίτευσης.
Η αντίπαλός του σε αυτές τις εκλογές, η ευρωβουλευτής της αριστεράς Klara Dobrev, δεσμεύτηκε ότι θα τον στηρίξει, ως επικεφαλής του εξακομματικού συνασπισμού που θα επιχειρήσει να εκδιώξει τον Orban, έπειτα από δέκα χρόνια στην πρωθυπουργία.

Μέτωπο εναντίον του Orban

«Του εύχομαι καλή δύναμη… στην προσπάθειά μας να ανατρέψουμε τον Orban και μετά να διαλύσουμε το καθεστώς του», είπε η Dobrev σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Το γεγονός ότι ο Peter Marki-Zay, προβάλλεται ως ένας καλός οικογενειάρχης και πιστός Καθολικός μπορεί να προσελκύσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, τόσο στην επαρχία όσο και στη Βουδαπέστη και να τον αναδείξει σε δύσκολο αντίπαλο για τον Orban.
Με καταμετρημένο το 60% των ψήφων των προκριματικών εκλογών, ο Peter Marki-Zay, προηγείται με 230.112 ψήφους έναντι 167.060 της Dobrev που πρόβαλε μέχρι σήμερα ως το μεγάλο φαβορί.

Μάχη στήθος με στήθος

«Μόνο μαζί μπορούμε να κερδίσουμε.
Κανείς δεν μπορεί να διαρρήξει την ενότητα της αντιπολίτευσης», είπε στους υποστηρικτές του που τον επευφημούσαν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τα επτά παιδιά τους.
«Αυτή ήταν μια μάχη, αλλά πρέπει να κερδίσουμε και τον πόλεμο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις εκλογές του 2022.
Για πρώτη φορά από το 2010 ο Orban θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ενιαίο μέτωπο της αντιπολίτευσης, στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων οι Σοσιαλιστές, οι Φιλελεύθεροι και το πρώην ακροδεξιό και νυν κεντροδεξιό κόμμα Jobbik.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός και το κυβερνόν κόμμα Fidesz θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης