Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dorsey (Συνιδρυτής Twitter): Ο υπερπληθωρισμός θα αλλάξει τα πάντα – Κίνδυνος για οικονομίες και νομίσματα

Dorsey (Συνιδρυτής Twitter): Ο υπερπληθωρισμός θα αλλάξει τα πάντα – Κίνδυνος για οικονομίες και νομίσματα

«Θα συμβεί σύντομα στις ΗΠΑ, όπως και στον κόσμο ολόικληρο», έγραψε στο Twitter, o συνιδρυτής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Jack Dorsey

Σχετικά Άρθρα
Mε ένα tweet o συνιδρυτής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Jack Dorsey, τροφοδοτεί τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, επισημαίνοντας ότι ζούμε σε περίοδο υπερπληθωρισμού και όλα θα αλλάξουν.
«Ο υπερπληθωρισμός θα αλλάξει τα πάντα», έγραψε στο Twitter
«Συμβαίνει...», συμπλήρωσε

Κρυπτονομίσματα

Ο ίδιος εκτός από την επίβλεψη του Twitter, που αριθμεί 206 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, υποστηρίζει σθεναρά και το bitcoin.
O πολύασχολος Dorseyείναι διευθύνων σύμβουλος του Twitter και της Square, μιας πλατφόρμας διαχείρισης χρεωστικών και πιστωτικών καρτών που συνίδρυσε, εξετάζει το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί στην εξόρυξη του κρυπτονομίσματος.
Η Square κατέχει επίσης bitcoin και διευκολύνει τις συναλλαγές σε αυτό.
jack.PNG
«Θα συμβεί»

Απαντώντας στα σχόλια των χρηστών, πρόσθεσε ότι βλέπει το πρόβλημα του πληθωρισμού να κλιμακώνεται σε όλο τον κόσμο.
«Θα συμβεί σύντομα στις ΗΠΑ, όπως και στον κόσμο», έγραψε στο Twitter.
H χρήση της λέξης υπερπληθωρισμός προκεαλεί έκπληξη, καθώς δεν την έχει χρησιμοποίησει κανείς μέχρι τώρα και αναφέρεται στη συνθήκη ραγδαίας αύξησης των τιμών που μπορεί να καταστρέψει τα νομίσματα και να καταστρέψει ολόκληρες οικονομίες.

O ρόλος της Fed

Τη Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell μιλώντας σε διαδικτυακό συνέδριο της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, υπογράμμισε πως η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αρχίσει σύντομα να μειώνει τις αγορές ομολόγων, ωστόσο δεν πρέπει ακόμα να αυξήσει τα επιτόκια, προσθέτοντας ότι η απασχόληση παραμένει ακόμη χαμηλή και ο υψηλός πληθωρισμός πιθανότατα θα υποχωρήσει το επόμενο έτος καθώς οι πιέσεις από η πανδημία του COVID-19 εξασθενούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης