Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

O El Erian προειδοποιεί: Οι επενδυτές να προετοιμαστούν για μεγάλη αστάθεια στις αγορές – Υψηλός ο πληθωρισμός και το 2022

O El Erian προειδοποιεί: Οι επενδυτές να προετοιμαστούν για μεγάλη αστάθεια στις αγορές – Υψηλός ο πληθωρισμός και το 2022
«Aνησυχώ ότι αυτός ο υπέροχος κόσμος στον οποίο ζούμε με τη χαμηλή μεταβλητότητα, και τις υψηλές αποδόσεις, μπορεί να σταματήσει με ακόμη μεγαλύτερη αστάθεια», τόνισε ο El-Erian
Σχετικά Άρθρα

Οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για αυξημένη αστάθεια στις αγορές, εάν η Fed αποσύρει τα μέτρα τόνωσης για την πανδημία, προειδοποιεί ο διακεκριμένος οικονομολόγος και οικονομικός σύμβουλος της Alianz, Mohamed El – Erian.
«Aνησυχώ ότι αυτός ο υπέροχος κόσμος στον οποίο ζούμε με τη χαμηλή μεταβλητότητα, και τις υψηλές αποδόσεις, μπορεί να σταματήσει με ακόμη μεγαλύτερη αστάθεια», τόνισε ο El-Erian στο  Fox News.
Εκτίμησε επίσης ότι ο πληθωρισμός θα είναι υψηλός και το 2022, τουλάχιστον.
Επανέλαβε ότι, οι επενδυτές θα πρέπει να εναρμονιστούν με την πραγματικότητα και το γεγονός πως η οικονομική ανάκαμψη θα χρειαστεί περισσότερο ώστε να εδραιωθεί.
Σημείωσε οι ενέσεις ρευστότητας «αποδεικνύονται λιγότερο ισχυρές» για να ξεπεράσουν μια ασθενή οικονομική ανάκαμψη και δεν υπάρχουν «εύκολοι τρόποι» για την προστασία των χαρτοφυλακίων από μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των μετοχών.
Ο χρυσός και τα κρατικά ομόλογα, τα οποία παραδοσιακά θεωρούνται ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, έχουν προσφέρει μικρή προστασία στους επενδυτές που αναζητούν διαφοροποίηση, επισήμανε.

Κριτική στη Fed

Στο επίκεντρο της κριτικής του βρέθηκε εκ νέου η Fed την οποία επέκρινε υποτιμά τον πληθωρισμό και διακινδυνεύει με αυτόν τον τρόπο οι ΗΠΑ να εισέλθουν σε ύφεση.
«Έχω ανησυχίες σχετικά με την ιστορία του πληθωρισμού», υπογράμμισε.
«Κάθε μέρα βλέπω αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός δεν είναι παροδικός, και ανησυχώ ότι η Fed κάνει λάθος εκτιμήσεις.
«Εάν η κεντρική τράπεζα πέσει σε αυτήν τη θέση, ενδέχεται να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια και να ενισχύσει με άλλο τρόπο τη νομισματική πολιτική νωρίτερα από ό, τι θα ήθελε.
Κανονικά, καταλήγουμε σε ύφεση γιατί πρέπει να χτυπήσεις στα φρένα σε αντίθεση με το να βγάλεις αργά το πόδι σου από τον επιταχυντή, κάτι που πιστεύουμε ότι θα συμβεί», είπε ο El-Erian.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης