Διεθνή

Β. Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου νέου τύπου – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Β. Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου νέου τύπου – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ο βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύτηκε από υποβρύχιο
Σχετικά Άρθρα

Σε μια ακόμα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε η Βόρεια Κορέα, εντείνοντας την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας με αποτέλεσμα την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε επιτυχή δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου «νέου τύπου», εκτοξευόμενου από υποβρύχιο.
Ο νέος πύραυλος θαλάσσης - εδάφους τύπου SBLM (submarine-launched ballistic missile) διαθέτει «αρκετές προηγμένες τεχνολογίες ελέγχου και κατεύθυνσης», σύμφωνα με το KCNA.
Εκτοξεύθηκε από το ίδιο σκάφος που είχε χρησιμοποιηθεί κατά την πρώτη δοκιμή SBLM, πριν από πέντε χρόνια.
Η δοκιμή αυτή έρχεται να προστεθεί στη σειρά πυραυλικών εκτοξεύσεων που άρχισε τον περασμένο μήνα.
Αναλυτές σημείωσαν ότι το φωτογραφικό υλικό το οποίο μεταδόθηκε παράλληλα από το KCNA εικονίζει πύραυλο με στενότερο σώμα από προηγούμενους βορειοκορεάτικους SBLM.
Αυτό σημαίνει πως περισσότεροι πύραυλοι, αν και με μικρότερο δραστικό βεληνεκές, μπορούν να αποθηκεύονται στα υποβρύχια, γεγονός που δείχνει πως η Β. Κορέα είναι κοντά στο να αποκτήσει επιχειρησιακό στόλο υποβρυχίων με πυρηνικά όπλα.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκλήθηκε επειγόντως και θα συνεδριάσει σήμερα Τετάρτη 20/10 κεκλεισμένων των θυρών για τη Βόρεια Κορέα.
Η κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΣΑ συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης