Τελευταία Νέα
Διεθνή

Valneva: Το εμβόλιο μας παρέχει ισχυρότερη ανοσοαπόκριση στον κορωνοϊό σε σχέση με της AstraZeneca

Valneva: Το εμβόλιο μας παρέχει ισχυρότερη ανοσοαπόκριση στον κορωνοϊό σε σχέση με της AstraZeneca
Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη διαδικασία στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, έτσι ώστε να πάρει έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρότερη ανοσοαπόκριση με πολύ λιγότερες παρενέργειες προσφέρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό της που αναπτύσσει η εταιρεία Valneva σε σχέση με εκείνο της AstraZeneca.
Τα πρώτα στοιχεία από τη Φάση 3 έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που έλαβαν το εμβόλιο της Valneva είχαν περισσότερα εξουδερωτικά αντισώματα που έλαβε εμβόλιο της AstraZeneca.
Στο πλαίσιο αυτό, η γαλλική φαρμακοβιομηχανία ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη διαδικασία στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, έτσι ώστε να πάρει έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει ήδη υποβάλει τα στοιχεία στη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και η κυβέρνηση ακύρωσε την παραγγελία της για το εμβόλιο τον περασμένο μήνα.
Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Valneva ενισχύθηκαν κατά 32% τη Δευτέρα (18/10/2021).

H σύγκριση των εμβολίων Valneva - AstraZeneca

Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι σε σύγκρισή του με το εμβόλιο της AstraZeneca, «έδειξε υπεροχή απέναντι στο εμβόλιο AZD1222 ως προς τον μέσο όρο των εξουδετερωτικών αντισωμάτων (...) καθώς και αντιστοιχία ως προς τα ποσοστά ορομετατροπής (SCR, άνω του 95% στις δύο ομάδες εμβολιασμού), δύο εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση (δηλαδή την 43η ημέρα) στους ενήλικες 30 ετών και άνω».
Η ανακοίνωση γίνεται λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφού η βρετανική κυβέρνηση ακύρωσε το συμβόλαιό της για την προμήθεια 100 εκατομμυρίων δόσεων. Η είδηση είχε προκαλέσει την πτώση της μετοχή της Valneva στο χρηματιστήριο. Στην συνέχεια, η γαλλική κυβέρνηση έδωσε την διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το εμβόλιο της Valneva και ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.
«Πρόκειται για μία προσέγγιση πολύ παραδοσιακή παρασκευής εμβολίων σε σχέση με τα εμβόλια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα αποτελέσματα αυτά υποδεικνύουν ότι αυτό το υποψήφιο εμβόλιο βρίσκεται σε καλό δρόμο για να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας», διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του ο Adam Finn, επικεφαλής της κλινικής δοκιμής και καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.
Ο Thomas Lingelbach, γενικός διευθυντής της Valneva, δήλωσε ότι «τα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τα πλεονεκτήματα που συχνά συνδέονται με τα εμβόλια με βάση απενεργοποιημένο ιό» και πρόσθεσε ότι η εταιρεία επιδιώκει την έγκρισή του το συντομότερο δυνατόν για να υπάρξει εναλλακτική για τα άτομα που δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης