Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανοί στρατιωτικοί στρέφονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και καταθέτουν αγωγή εναντίον του Biden και του Πενταγώνου

Αμερικανοί στρατιωτικοί στρέφονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και καταθέτουν αγωγή εναντίον του Biden και του Πενταγώνου
Όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι στις ΗΠΑ έχουν προθεσμία έως τις 22 Νοεμβρίου για να εμβολιαστούν πλήρως
Σχετικά Άρθρα

Στελέχη του αμερικανικού στρατού κατέθεσαν αγωγή κατά του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, λόγω της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών έναντι του Covid.
Στους 24 ενάγοντες, όπως και σε όλους τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, έχει τεθεί χρονική προθεσμία για να εμβολιαστούν μέσω της προεδρικής εντολής, η οποία «παραβιάζει τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και έχει απορριφθεί οποιαδήποτε αίτηση εξαίρεσης», αναφέρεται στην αγωγή.
Η αγωγή, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Φλόριντα, αναφέρει ως κατηγορούμενους τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, τον υπουργό Άμυνας Lloyd Austin και τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Alejandro Mayorkas.

Ζητούν αναστολή της εντολής

Οι ενάγοντες ζητούν από το δικαστήριο να εκδώσει προσωρινή εντολή αναστολής της χρονικής προθεσμίας για το εμβόλιο και στη συνέχεια να καταπέσει μέσω της νομικής οδού η υποχρεωτικότητα της συγκεκριμένης ιατρικής πράξης, όπως αναφέρει το Epoch Times.
Ο Biden στις 9 Σεπτεμβρίου 2021 εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα που απαιτούσε σχεδόν από όλους τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να υποβληθούν σε εμβολιασμό έναντι του Covid ως προϋπόθεση για τη συνέχιση της εργασίας τους.
Όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι στις ΗΠΑ έχουν προθεσμία έως τις 22 Νοεμβρίου για να εμβολιαστούν πλήρως.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ τον Αύγουστο 2021 είχε απειλήσει τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων με τη λήψη πειθαρχικών μέτρων και αναστολή των καθηκόντων τους , εάν δεν εμβολιάζονταν για τον ιό.
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και το Σώμα Πεζοναυτών έχουν προθεσμία έως τις 28 Νοεμβρίου για τον εμβολιασμό.
Για τον Αμερικανικό Στρατό και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, οι προθεσμίες για τα ενεργά μέλη της υπηρεσίας είναι 15 Δεκεμβρίου και 2 Νοεμβρίου, αντίστοιχα, και οι προθεσμίες για τα μέλη της Εθνικής Φρουράς και των Εφέδρων είναι η 30η Ιουνίου 2022 και η 2α Δεκεμβρίου 2021, αντίστοιχα.
Τα μέλη των υπηρεσιών ακτοφυλακής των ΗΠΑ έχουν προθεσμία έως τις 22 Νοεμβρίου για να εμβολιαστούν πλήρως.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης