Τελευταία Νέα
Διεθνή

Confindustria (Ιταλία): Ανάπτυξη 6,1% το 2021 και 4,1% το 2022 προβλέπουν οι βιομήχανοι

Confindustria (Ιταλία): Ανάπτυξη 6,1%  το 2021 και 4,1% το 2022 προβλέπουν οι βιομήχανοι
Η ιταλική οικονομία συρρικνώθηκε 8,9% πέρυσι.  και πρόκειται για τη μεγαλύτερη ύφεση στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας
Σχετικά Άρθρα

Αναθεώρησε ανοδικά το ρυθμό ανάκαμψης στις προβλέψεις της  η ιταλική Ένωση Βιομηχάνων Confindustria, ιδίως εξαιτίας στον περιορισμό της Covid-19 και στα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία.
Το αρμόδιο τμήμα της Confindustria προβλέπει συγκεκριμένα ότι ο ρυθμός ανάκαμψης θα φτάσει το 6,1% φέτος και 4,1% του χρόνου, αγγίζοντας τα επίπεδα πριν την επέλαση της πανδημίας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Reuters το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021.

Συρρίκνωση 8,9% το 2020

Η προηγούμενη εκτίμηση της Confindustria τον Απρίλιο ανέμενε αύξηση του ρυθμού ανάπτυξηςβ
Αξίζει να σημειωθεί πως η ιταλική κυβέρνηση εκτιμά πως θα φτάσει 6%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.
Η επιβάρυνση της πανδημίας στην οικονομία της γειτονικής ήταν δραματική, καθώς συρρικνώθηκε κατά 8,9% το 2020. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη επιβράδυνση της μεταπολεμικής περιόδου. Τα αισιόδοξα στοιχεία για το 2021 καταδεικνύονται και από τα χαμηλότερα από το προσδοκώμενο επίπεδα κρατικού ελείμματος και από το ποσοστό του χρέους.
Η Confindustria προειδοποίησε βέβαια ότι μετά το τελευταίο τρίμηνο του 2021, η ανάπτυξη θα κινηθεί σε πιο ήπια επίπεδα.

Ταμείο Ανάκαμψης και πληθωρισμός

Στην εκτίμηση ελήφθη υπόψη το σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης που κατατέθησε στην Κομισιόν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.
Επιπλέον, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις η Confindustria προειδοποίησε και για πιθανούς κινδύνους, κυρίως σε σχέση με το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων κατά της Covid-19 και την έλλειψη πρώτων υλών για τη βιομηχανία που θα μπορούσε να επιβαρύνει το κόστος παραγωγής και τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης