Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Άλμα 30% στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος - Έξαλλοι οι Ιταλοί καταναλωτές

Ιταλία: Άλμα 30% στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος - Έξαλλοι οι Ιταλοί καταναλωτές
Σύμφωνα με την Arera, η άνοδος των τιμών που θα περνούσε στους Ιταλούς καταναλωτές θα μπορούσε να είχε φτάσει το 45%, εάν η κυβέρνηση δεν είχε παρέμβει
Οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών στην Ιταλία θα αυξηθούν κατά 29,8% , ενώ οι λογαριασμοί φυσικού αερίου θα αυξηθούν κατά 14,4%.
Αυτό επιβεβαίωσε η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Ιταλίας, Arera, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τους αυξημένους φορολογικούς συντελεστές που θα τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή.
Σύμφωνα με την Arera, η άνοδος των τιμών που θα περνούσε στους Ιταλούς καταναλωτές θα μπορούσε να είχε φτάσει το 45%, εάν η κυβέρνηση δεν είχε παρέμβει για να περιορίσει τη νέα αύξηση των συντελεστών.

Στηρίζει η κυβέρνηση Draghi

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ με στόχο τον περιορισμό της απότομης αύξησης των τιμών της ενέργειας για τους καταναλωτές.
Εκτός από το κόστος για τις περισσότερες οικογένειες κάτω από το 30% και το 15%, τα κυβερνητικά μέτρα θα διατηρήσουν το μηδενικό πρόσθετο κόστος για τις χαμηλού εισοδήματος οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων των νοικοκυριών με εισόδημα κάτω των 8.265 ευρώ, οικογένειες με τουλάχιστον 4 εξαρτώμενα παιδιά με εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ, όσοι λαμβάνουν κρατική σύνταξη ή επίδομα ανεργίας και άτομα που είναι βαριά άρρωστα, σύμφωνα με το Sky TG24.

Αντιδράσεις από τους Ιταλούς

Σε αυτό το φάσμα οι αντιδράσεις από τις Ενώσεις Καταναλωτών της Ιταλίας είναι τεράστιες.
Οι Ιταλοί καταναλωτές πληρώνουν τώρα μερικές από τις υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, με το μέσο κόστος ήδη στα 145,03 ευρώ ανά mw/h (μεγαβατώρα) σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.
Αυτό σημαίνει ότι το κόστος είναι υψηλότερο από ό,τι στην Πορτογαλία και στην Ισπανία, όπου το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας έχει εκτοξευτεί στα 141,71 ευρώ ανά mw/h, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό στις 9 Σεπτεμβρίου μετά από σημαντικές αυξήσεις των τιμών σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης