Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύο άνδρες διασώθηκαν, μετά από 29 μέρες στην θάλασσα - Πως τους έσωσαν... τα πορτοκάλια

Δύο άνδρες διασώθηκαν, μετά από 29 μέρες στην θάλασσα - Πως τους έσωσαν... τα πορτοκάλια
Ο Nanjikana είπε ότι έχει αποκομίσει κάποια θετικά από την εμπειρία, την οποία επιλέγει να δει ως ένα «διάλειμμα από το χάος μιας παγκόσμιας πανδημίας»

Επιβιώνοντας χάρη σε πορτοκάλια που είχαν συσκευάσει, καρύδες από τη θάλασσα και νερό της βροχής που μάζεψαν, οι δύο άνδρες επέπλευσαν περίπου 400 χιλιόμετρα στη θάλασσα του Σολομώντα πριν διασωθούν.
Δύο άνδρες από τα Νησιά του Σολομώντα, που πέρασαν 29 ημέρες χαμένοι στη θάλασσα μετά τη διακοπή της λειτουργίας του GPS τους, διασώθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Παπούα Νέας Γουινέας – 400 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που ξεκίνησε το ταξίδι τους.
Οι Livae Nanjikana και Junior Qoloni ξεκίνησαν από το νησί Mono το πρωί της 3ης Σεπτεμβρίου με ένα μικρό, ενιαίο μηχανοκίνητο σκάφος 60 ίππων.
Οι άνδρες σχεδίαζαν να ταξιδέψουν 200 ​​χιλιόμετρα νότια, με προορισμό την πόλη Noro στο νησί New Georgia, χρησιμοποιώντας τη δυτική ακτή του νησιού Vella Lavella και το νησί Gizo στα αριστερά τους ως οδηγό.
«Έχουμε κάνει το ταξίδι στο παρελθόν. Όλα έπρεπε να είχαν πάει καλά», είπε ο Nanjikana.
Αλλά, ακόμη και για έμπειρους ναυτικούς, όπως ο Nanjikana, η θάλασσα του Σολομώντος είναι διαβόητα τραχιά και απρόβλεπτη.
Μόλις λίγες ώρες μετά την αναχώρησή τους, οι συνάντησαν δυνατή βροχή και ισχυρούς ανέμους, που τους δυσκόλευαν να δουν την ακτογραμμή που υποτίθεται ότι ακολουθούσαν.
«Όταν ήρθε ο κακός καιρός, ήταν ήδη κακός, αλλά χειροτέρευε συνέχεια και έγινε τρομακτικό όταν χάλασε το GPS», είπε.
«Δεν μπορούσαμε να δούμε πού πηγαίναμε και έτσι αποφασίσαμε να σταματήσουμε τον κινητήρα και να περιμένουμε, για να εξοικονομήσουμε καύσιμο», λένε οι άνδρες.

Screenshot_3_m.png

Η Mary Walenenea, επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών και Εμπορίου των Νήσων Σολομώντος, με έδρα την Παπούα Νέα Γουινέα, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι του Υπουργείου βρίσκονται σε επαφή με τον Nanjikana, για να διασφαλίσουν ότι γίνονται οι απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε και οι δύο άνδρες να μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
Ακριβώς βόρεια του νησιού Mono, από όπου αναχώρησαν οι δύο άνδρες, βρίσκεται το νησί Μπουγκενβίλ της Παπούα Νέας Γουινέας.
Τον Ιούλιο, μια βάρκα που μετέφερε τον υπουργό Υγείας του Μπουγκενβίλ, Napto, τη σύζυγό του, τον γιο τους και άλλους τέσσερις εξαφανίστηκε σε ταραγμένη θάλασσα . Μόνο ένα άτομο βρέθηκε: Ένας ντόπιος δάσκαλος.
Μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ένα άλλο σκάφος εξαφανίστηκε στα ανοικτά των ακτών του Μπουγκενβίλ με 13 επιβάτες, καταλήγοντας 50 χιλιόμετρα βόρεια του προορισμού του 36 ώρες αργότερα.
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπουγκενβίλ, δήλωσε από τότε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τον περιορισμό των ταξιδιών με πλοίο κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης