Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υγρά μαντηλάκια: Τελικά δεν είναι τόσο «αθώα» - Ποιους κινδύνους κρύβουν για την υγεία μας

Υγρά μαντηλάκια: Τελικά δεν είναι τόσο «αθώα» - Ποιους κινδύνους κρύβουν για την υγεία μας
Τα καθαριστικά, με τη σειρά τους, μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση, ερεθισμό του δέρματος και ακόμη και να επηρεάσουν την αναπαραγωγική λειτουργία

Η ακατάλληλη χρήση υγρών μαντηλιών μπορεί να προκαλέσει δερματική νόσο και να υπονομεύσει την ανοσία, εξήγησε η θεραπεύτρια Tatiana Romanenko.
Τα αντιβακτηριακά μαντηλάκια περιέχουν ουσίες που καταστρέφουν τη χρήσιμη μικροχλωρίδα, διευκρίνισε η ειδικός.
Το δέρμα γίνεται εύθραυστο και αρχίζει να μας «τρώει», δημιουργεί την αίσθηση ότι σπάει, με αποτέλεσμα να εξασθενεί η ανοσία και η χαμηλή αντίσταση στους ιούς.
Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα υγρά μαντήλια μόνο αν δεν έχετε άλλη επιλογή, τόνισε η γιατρός.
Αλλά εάν έχετε τη δυνατότητα να πλένετε τα χέρια σας, είναι καλύτερα να επιλέξετε αυτήν την επιλογή, συνέστησε.
Επιπλέον, η ειδικός προειδοποίησε ότι τα υγρά μαντηλάκια πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τον σκοπό τους. Εάν είναι καλά για τα χέρια σας, μην τα χρησιμοποιείτε για το πρόσωπό σας.
Τα καθαριστικά, με τη σειρά τους, μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση, ερεθισμό του δέρματος και ακόμη και να επηρεάσουν την αναπαραγωγική λειτουργία, δήλωσε η γιατρός στο κανάλι Μόσχα 24.
Η θεραπεύτρια επίσης παρατήρησε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνθρωποι δεν δίνουν προσοχή στην ημερομηνία λήξης. Αλλά ένα ανοιχτό κουτί με μαντηλάκια μπορεί να γίνει περιβάλλον πολλαπλασιασμού επικίνδυνων μικροοργανισμών.
Η γιατρός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παρά τη χρήση υγρών μαντηλιών, πρέπει να πλένετε τα χέρια σας για να αφαιρέσετε εντελώς τη βρωμιά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης