Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες αποκαλύψεις - Η Κίνα παράγγειλε τεράστιες ποσότητες PCR τεστ πριν το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Νέες αποκαλύψεις - Η Κίνα παράγγειλε τεράστιες ποσότητες PCR τεστ πριν το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού
Δορυφορικές εικόνες από χώρους στάθμευσης νοσοκομείων της Γουχάν δείχνουν απότομη αύξηση της δραστηριότητας από τον Αύγουστο του 2019
Σχετικά Άρθρα
Οι αγορές τεστ PCR στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας αυξήθηκαν αρκετούς μήνες πριν από τις πρώτες επίσημες αναφορές για το κρούσμα κορωνοϊού εκεί, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Internet 2.0.
Περίπου 67,4 εκατομμύρια γιουάν (10,5 εκατομμύρια δολάρια) δαπανήθηκαν σε τεστ PCR στη Χουμπέι κατά τη διάρκεια του 2019, σχεδόν διπλάσιο από το σύνολο του 2018, με την ανοδική πορεία να ξεκινά τον Μάιο του ίδιου έτους, σύμφωνα με την έκθεση.
Η ομάδα ανάλυσης της Internet 2.0, αποτελείται από πρώην αξιωματούχους από υπηρεσίες πληροφοριών στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και άλλες χώρες, συνέλεξε και ανέλυσε δεδομένα από έναν ιστότοπο που συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές δημοσίων συμβάσεων στην Κίνα.

Παραμένουν τα ερωτήματα για τη στάση της Κίνας

Η έκθεση θέτει περαιτέρω αμφιβολίες για την επίσημη γραμμή της Κίνας σχετικά με την προέλευση του ιού, ένα θέμα που έχει τροφοδοτήσει τις εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αμφισβήτησε τα ευρήματα της έκθεσης.
Τα τεστ PCR χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό της παρουσίας μιας συγκεκριμένης γενετικής αλληλουχίας σε ένα δείγμα και έχουν εφαρμογές πέρα ​​από τον έλεγχο COVID-19.
Αλλά η έκθεση υποστηρίζει ότι η ασυνήθιστη άνοδος πιθανώς σηματοδοτεί την προετοιμασία για μια νέα ασθένεια που εξαπλώνεται μέσα και γύρω από τη Γιουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι.
"Πιστεύουμε ότι οι αυξημένες δαπάνες τον Μάιο υποδηλώνουν αυτήν ως την πρώτη ημερομηνία έναρξης της πανδημίας", ανέφερε η έκθεση.

Αγορές για πολλούς μήνες

Οι αγορές αυξήθηκαν κατακόρυφα επίσης από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, ιδίως από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Γουχάν.
Το ίδρυμα ξόδεψε 8,92 εκατομμύρια γιουάν σε τεστ PCR το 2019, περίπου οκτώ φορές το σύνολο του προηγούμενου έτους.
Το πανεπιστήμιο, μαζί με τα τοπικά νοσοκομεία και τις δημόσιες αρχές υγείας, διαδραματίζει άμεσο ρόλο στην αντιμετώπιση των εστιών νέων ασθενειών, σύμφωνα με την έκθεση.

Απορρίπτει την έκθεση το Πεκίνο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αμφισβήτησε τα ευρήματα.
Σε απάντηση στο Bloomberg News, εκπρόσωπος είπε ότι τα ευρήματα εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία με άλλους αμφίβολους ισχυρισμούς για την προέλευση του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένου ενός «λεγόμενου εγγράφου» που ανέλυσε τον όγκο κίνησης κοντά σε πολλά νοσοκομεία της Γουχάν και έψαξε για τις λέξεις-κλειδιά.
"Η ιχνηλασιμότητα των ιών είναι ένα σοβαρό επιστημονικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους επιστήμονες", δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Bloomberg.
Το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας δημοσίευσε μια λευκή βίβλο για τις ενέργειες της χώρας στην καταπολέμηση της Covid-19, η οποία με "ένα σαφές χρονοδιάγραμμα καταγράφει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της επιδημίας, είπε ο εκπρόσωπος.

Απότομη αύξηση και των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Την ίδια ώρα, δορυφορικές εικόνες από χώρους στάθμευσης νοσοκομείων της Γουχάν δείχνουν απότομη αύξηση της δραστηριότητας από τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με μελέτη από ερευνητές από το Χάρβαρντ και άλλα ιδρύματα.
Αλλά μια έκθεση των ΗΠΑ τον Αύγουστο αναφέρει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν βρήκαν καμία επιβεβαίωση για το αν η ασθένεια μεταφέρθηκε από έναν ξενιστή ζώων ή διέρρευσε από ένα εργαστήριο.
"Το Internet 2.0 χρησιμοποίησε τις ικανότητές μας για να προσπαθήσει να παράσχει αξιόπιστα δεδομένα για τον κόσμο που θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις αυτής της πανδημίας", πρόσθεσε, αναφερόμενος στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας που δημοσίευσε την έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης