Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Ενθαρρυντικές οι κλινικές δοκιμές για το φάρμακο της Merck κατά του Covid – Μειώνει νοσηλείες και θανάτους

Fauci (ΗΠΑ): Ενθαρρυντικές οι κλινικές δοκιμές για το φάρμακο της Merck κατά του Covid – Μειώνει νοσηλείες και θανάτους

Η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics ανακοίνωσαν την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου ότι θα ζητήσουν αδειοδότηση από το FDA για το molnupiravir

Σχετικά Άρθρα

Διθυραμβικά ήταν τα σχόλια του Anthony Fauci την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 όσον αφορά τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του πειραματικού σκευάσματος της Merck κατά το Covid0-19, το οποίο  ειδικοί της δημόσιας υγείας ευελπιστούν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις ΗΠΑ σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.
«Είναι εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη», δήλωσε ο Fauci, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Joe Biden, τονίζοντας ότι το φάρμακο molnupiravir, μπορεί να ληφθεί από το στόμα ως χάπι.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα

Να σημειωθεί ότι η Merck και ο συνεργάτης της Ridgeback Biotherapeutics ανακοίνωσαν την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021ότι θα ζητήσουν αδειοδότηση από το FDA για το φάρμακο «το συντομότερο δυνατό» μετά την ενθαρρυντική του απόδοση στην κλινική δοκιμή, η οποία αποτελείτο από ενήλικες υψηλού κινδύνου σοβαρής νόσησης με Covid-19.
Το ανεξάρτητο συμβούλιο που εποπτεύει τις κλινικές δοκιμές να τερματιστούν νωρίς λόγω των θετικών αποτελεσμάτων του φαρμάκου και ο Fauci δήλωσε ότι τα δεδομένα ήταν «πραγματικά αρκετά εντυπωσιακά».

Θνησιμότητα

«Μειώνει την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου σε άτομα που λαμβάνουν αυτό το συγκεκριμένο φάρμακο νωρίς στην πορεία της λοίμωξής τους», δήλωσε ο Fauci, και επισήμανε ένα ακόμη σημαντικό σημείο των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών.
«Υπήρξαν οκτώ θάνατοι μεταξύ της ομάδας λάμβανε το εικονικό φάρμακο (placebo) και κανένας θάνατος μεταξύ εκείνων που έλαβαν το φάρμακο», δήλωσε ο Fauci.
«Αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό.
Έτσι, ανυπομονούμε να δούμε την αποτελεσματικότητά του σε άτομα που έχουν μολυνθεί ».

Εμβολιασμοί

Ταυτόχρονα, ο Fauci αποθάρρυνε επίσης τους Αμερικανούς που δίσταζαν να εμβολιαστούν να θεωρήσουν ότι θα μπορούν να πάρουν το φάρμακο αντί να κάνουν τον εμβολιασμό τους για τον Covid-19.
«Ακούσατε τους αριθμούς.
[Το φάρμακο] μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου κατά 50%.
Γνωρίζετε τον τρόπο μείωσης του κινδύνου κατά 100%;
Μην μολυνθείτε εξ αρχής», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης