Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κούβα άρχισε τις εξαγωγές του εμβολίου Abdala για τον κορωνοϊό – Στο Βιετνάμ η πρώτη παρτίδα

Η Κούβα άρχισε τις εξαγωγές  του εμβολίου Abdala για τον κορωνοϊό – Στο Βιετνάμ η πρώτη παρτίδα
Κουβανοί επιστήμονες έχουν αναπτύξει τρία εγχώρια εμβόλια κατά του Covid, τα οποία περιμένουν να λάβουν επίσημη αναγνώριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Η Κούβα ανακοίνωσε, πως εξήγαγε το εμβόλιο τριών δόσεων Abdala για τον κορωνοϊό για πρώτη φορά, στέλνοντας μια πρώτη παρτίδα στο Βιετνάμ ως μέρος μιας σύμβασης για την προμήθεια πέντε εκατομμυρίων δόσεων στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Κουβανοί επιστήμονες έχουν αναπτύξει τρία εγχώρια εμβόλια κατά του Covid, τα οποία περιμένουν να λάβουν επίσημη αναγνώριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η κρατική φαρμακευτική εταιρεία BioCubaFarma προέβη στην ανακοίνωση αυτή το Σάββατο (25/9/2021) ενώ νωρίτερα είχε κάνει γνωστό, πως έχει παρασκευάσει αρκετές δόσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για την ανοσοποίηση άνω του 90% του τοπικού πληθυσμού μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.
Η BioCubaFarma αναφέρει ότι έχει την ετήσια ικανότητα να παράγει 100 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων Abdala, Soberana 2 και Soberana Plus, τα οποία υποστηρίζει πως είναι 90% αποτελεσματικά απέναντι στη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο, επισημαίνει το Reuters.
Η αντιπρόεδρος της BioCubaFarma, Mayda Mauri δήλωσε ότι μόλις επιτευχθούν οι στόχοι εγχώριου εφοδιασμού, η Κούβα θα αρχίσει επίσης να προμηθεύει εμβόλια σε χώρες όπως το Ιράν και η Βενεζουέλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης