Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία εκλογές: Νικητής η Ενωμένη Ρωσία του Putin – Ελέγχει τα δύο τρίτα της Βουλής

Ρωσία εκλογές: Νικητής η Ενωμένη Ρωσία του Putin – Ελέγχει τα δύο τρίτα της Βουλής
Η Ενωμένη Ρωσία με 49,76% εκλέγει 315 βουλευτές επί συνόλου 450 εδρών
Σχετικά Άρθρα

Νικητής των βουλευτικών εκλογών της Ρωσίας αναδείχθηκε η «Ενωμένη Ρωσία» που στηρίζει τον πρόεδρο Vladimir Putin, καθώς με καταμετρημένο το 85% των ψήφων, λαμβάνει το 49,76% και εκλέγει 315 βουλευτές επί συνόλου 450 εδρών.
Αξιωματούχοι του κόμματος έκαναν λόγο για μια «φανερή και καθαρή νίκη», παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση είχε αποκλειστεί από τις εκλογές.
Πάντως και εφόσον το αποτέλεσμα δεν αλλάξει δραματικά στο υπόλοιπο 15% των εκλογικών τμημάτων, η Ενωμένη Ρωσία βλέπει τα ποσοστά της μειωμένα σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2016, όταν και είχε λάβει το 54% των ψήφων και είχε εκλέξει 334 βουλευτές.
Μάλιστα, το κυβερνών κόμμα αναφέρει πως επικράτησε και στις 39 περιφέρειες στις οποίες ανανεώθηκαν οι περιφερειακές συνελεύσεις, τη στιγμή που το κόμμα του Alexei Navalny κατήγγειλε εκτεταμένη εκλογική νοθεία τόσο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας όσο και της καταμέτρησης.
Παρόλο αυτά, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αλλάξει το πολιτικό τοπίο, με τον πρόεδρο Putin, ο οποίος κρατά την εξουσία από το 1999, να εξακολουθεί να αποτελεί τον απόλυτο πολιτικό κυρίαρχο.
Άλλωστε, η ενισχυμένη πλειοψηφία που διασφαλίζει η Ενωμένη Ρωσία της επιτρέπει να περνά τα νομοσχέδια που θέλει και να τροποποιεί το Σύνταγμα χωρίς να χρειάζεται στήριξη από άλλους σχηματισμούς.
Σημειώνεται πως δεύτερο κόμμα αναδείχθηκε το Κομουνιστικό κόμμα με 19,61% και τρίτο το εθνικιστικό LDPR με ποσοστά γύρω στο 9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης